O statuie "în mărime naturală" a lui Hercule, descoperită la Roma - Foto în articol
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O statuie "în mărime naturală" a lui Hercule, descoperită la Roma / Foto: Pixabay, de Ludwig Klingelhoefer
O statuie "în mărime naturală" a lui Hercule, descoperită la Roma / Foto: Pixabay, de Ludwig Klingelhoefer
O statuie "în mărime naturală" a lui Hercule, descoperită la Roma în timpul unor lucrări la sistemul de canalizare.

O statuie din Roma Antică ce îl înfăţişează pe Hercule a fost scoasă la lumină în timpul unor lucrări la sistemul de canalizare dintr-un parc din capitala Italiei, transmite Agerpres, citând agenţia ANSA.

Parcul Appia Antica a anunţat pe Facebook că "Parco Scott ne-a rezervat o mare surpriză - o statuie de marmură, în mărime naturală, pe care, datorită prezenţei bâtei şi a blănii de leu care îi acoperă capul, o putem identifica cu siguranţă cu fiind o reprezentare a lui Hercule".

Descoperirea a fost realizată în preajma bornei ce marchează a doua milă a vechii Via Appia, faimosul drum istoric care solicită înscrierea pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. 

O zonă "de interes arheologic"

"În zona Scott Park, între Cristoforo Colombo și Via Appia Antica, Acea Group cu Bacino Sud SRL lucrează de câteva luni la un șantier pentru o operațiune dificilă de revizie și refacere a conductei de canalizare. În mai multe puncte, prăbușirea vechii conducte, datând din secolul trecut, a dus de fapt la deschiderea unor prăpastii periculoase în Parc și la alunecări de teren.

A fost, așadar, necesară o intervenție amplă și complexă care a presupus mișcări mari de pământ și care va fi urmată de o refacere completă a profilului altimetric al zonei și de plantarea de noi arbori conform acordului cu Parcul Regional Appia Antica.

Zona, valoroasă din punct de vedere natural, este și o zonă "de interes arheologic": ne aflăm de fapt în apropierea Cimitirului Priscilei  Via Appia Antica și lucrările de săpătură, care au atins o adâncime nu mai puțin de 20 de metri sub nivelul suprafeței de mers, au fost monitorizate permanent de un arheolog, coordonat de oficialii Parcului Arheologic Appia Antica.

Astăzi, după săptămâni întregi fără descoperiri arheologice, Parco Scott ne-a oferit o mare surpriză: o statuie de marmură, în mărime naturală, pe care, datorită prezenţei bâtei şi a blănii de leu care îi acoperă capul, o putem identifica cu siguranţă cu fiind o reprezentare a lui Hercule. Mulțumiri arheologului Federica Acierno care urmărește săpăturile", a transmis Parcul Appia Antica într-o postare pe pagina de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel