Data publicării:

O statuie a lui Mihai Eminescu, vandalizată de cinci tineri în toiul nopții

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
captură video
captură video
Cinci tineri din comuna Vorona, județul Botoșani au făcut-o lată serile trecute! Au fost prinși de polițiștii locali în timp ce se cățărau pe statuia lui Mihai Eminescu.

Statuia lui Mihai Eminescu dintr-un parc din Botoșani a ajuns pe mâna vandalilor! Cinci tineri au săvârșit această faptă de-a dreptul revoltătoare în mijlocul nopții, dar au fost descoperiți rapid de către agenții de poliție locală. Aceștia s-au gândit că ar fi distractiv să escaladeze bustul poetului, însă totul s-a terminat rapid, și asta pentru că forțele de ordine au intervenit prompt. 

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine publică au desfășurat, în zilele de 3 și 4 ianuarie 2024, activități pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță pe raza municipiului Botoșani. Astfel, cei cinci "cascadori" au putut fi prinși înainte să apuce să facă pagube mai mari, poate chiar însemne pe soclul poetului. Polițiștii locali i-au legitimat pe loc pe făptași. Aceștia au vârste cuprinse între 19 și 22 de ani, toți cu domiciliul în comuna Vorona. ”Pentru faptele săvârșite a fost dispusă sancționarea contravențională cu amendă, cuantumul total fiind de 3.400 lei”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Botoșani, într-o informare odicială.

Statuia lui Mihai Eminescu din Botoșani a fost realizată de sculptorul Ion Georgescu. Bustul a fost turnat în bronz la Paris. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel