O sportivă a primit o nouă medalie Olimpică, după ce un oficial a băgat în gură prima medalie
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 13 aug 2021 / 17:58
WhatsApp
Eurosport
Un primar din Japonia a mușcat o medalie pe care trebuia să o decerneze unei sportive. 

O medaliată olimpică cu aur va primi o nouă medalie după ce primarul din orașul ei natal a mușcat-o pe prima, scrie BBC. Takashi Kawamura, primarul orașului japonez Nagoya, a stârnit furie online când și-a coborât masca și a băgat medalia atletei de softball Miu Goto la un eveniment. El a fost acuzat că a ignorat restricțiile Covid-19 și „a fost lipsit de respect”.

Medalia va fi schimbată


Acum, oficialii olimpici spun că vor schimba medalia sportivei Goto cu una curată, iar primarul și-a cerut scuze și a spus că va plăti pentru înlocuire.

Primarul s-a confruntat cu mai multe reacții negative după ce și-a pus medalia între dinți la o ceremonie de săptămâna trecută, pentru a sărbători victoria Japoniei asupra SUA în finala feminină de softball. Utilizatorii rețelelor de socializare au declarat că actul este neigienic și nepoliticos față de sportivă.

"În afară că arăta lipsă de respect față de sportivi, el a mușcat-o, chiar dacă în prezent sportivii își pun singuri medaliile sau le oferă între coechipieri, ca parte a măsurilor de prevenire a răspândirii infecției. Scuze, dar nu pot să înțeleg", a scris campinonul japonez la scrimă, medaliat cu argint, Yuki Ota.

Sintagma „Medalia germenilor” a fost în curând în tendințe pe rețelele de socializare din Japonia.                        

Învingătorii mușcă medalia, nu primarii

Chiar și compania Toyota, proprietara echipei pentru care joacă Goto, a condamnat gestul, numindu-l „inadecvat” și „extrem de regretabil”. Primarul în vârstă de 72 de ani și-a cerut scuze ulterior pentru acțiunile sale. 

„Mi-am uitat funcția de primar din Nagoya și am acționat într-un mod extrem de inadecvat”, a spus el, adăugând că vrea să plătească o medalie de înlocuire.

O declarație a organizatorilor Tokyo 2020 a declarat că înlocuirea a fost convenită între Comitetul Olimpic Internațional și doamna Goto. CIO va acoperi costurile, a spus acesta.

Medaliile mușcate sunt un obicei obișnuit la Jocuri, dar este rezervat câștigătorilor care sunt premiați pe podium. 

G Ad:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro