O solutie rapidă ca să scapi de burtă și de boli
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Din cauza alimentelor pe care le ingeram, in organismul nostru se genereaza o aciditate ce impiedica functiile. Rezultatul este ingrasatul si lipsa de energie.

Autor: Diana Buica

Dieta alcalina  (obiceiul de a consuma alimente care menţin organismul în stare alcalină) nu este atât de nouă precum o promovează diverse publicaţii internaţionale în ultima lună. Robert Morse (medic naturopat) a publicat mai multe carti care explica beneficiile pe care le aduce acest stil de alimentatie.

"Când, în urma dietei, organismul tinde să formeze aciditate mai mare, hormonii ajung la un dezechilibru, alimentele ingerate intră într-un proces de fermentaţie şi de putrefacţie, în loc să fie digerate complet, ceea ce are drept efect formarea de mucozităţi în exces şi apariţia unor inflamaţii. Sângele se intoxică, iar sistemul limfatic se blochează. Mulţi specialişti demunesc această stare boală. Prin urmare, este important să menţineţi alcalinitatea organismului, să îl feriţi de toxine şi să îl păstraţi curat. Respectarea aceastor condiţii asigură sănătatea şi vitalitatea corpului", explică medicul naturopat Robert Morse în cartea sa "Să trăim sănătos fără toxine".

Multe vedete de la Hollywood au inteles aceasta dieta si principiul pe baza caruia functioneaza organismul. Printre ele se numara  Jennifer Aniston şi Miranda Kerr.

Medicul nutritionist,  Vicki Edgson avertizeaza ca a mânca alcalin presupune a face alegerile alimentare astfel încât să păstrezi un echilibru între alimentele alcaline şi acide ingerate. Important este ca balanţa să se încline în favoarea celor alcaline.

Alimentatia acida este cauza principala a kilogramelor in plus. Astfel, o dietă acidă implică un consum ridicat de cafea, alimente procesate, carne roşie, alcool, zahăr rafinat, sare, produsele lactate pasteurizate, ouăle şi roşiile gătite. Toate aceste alimente determină aciditate în organism, favorizând îngrăşatul şi starea de oboseală permanentă pe care o resimţim de cele mai multe ori.  Un surplus de fibre pe care le poţi lua din fructe şi legume crude este esenţial pentru tractul digestiv, reducând aciditatea cauzată de alte alimente. De asemenea, trebuie să bei zilnic o cantitate mare de apă plată şi să respecţi orele de somn.

Alimente alcaline:  fructe (struguri, caise, cireşe, lămâie, nectarine, pepene, rodii, mandarine, banane, căpşuni, mango, portocale, grepfrut, mere, piersici, pere, ananas, fructe uscate), legume (lăptuci, lucernă, anghinare, sparanghel, conopidă, vinete, hrean, gulie, praz, salată verde, bame, măsline, ceapă, pătrunjel, ridichi, germeni, cartofi, spanac, morcovi, ţelină, ardei gras, castravete, varză de Bruxelles, avocado, legume cu frunze verzi, dovlecel, fasole verde, mazăre, roşii crude, alge marine). O altă categorie de alimente pe care trebuie să le consumi în cantităţi moderate sunt nucile/seminţele: migdale, nuci pecan, seminţe de floarea soarelui, seminţe de susan, seminţe de dovleac, nucă de cocos, seminţe de pin. Dacă sunt consumate în cantităţi prea mari, alimetele din ultima categorie pot forma aciditate, avertizează medicul Robert Morse.

Cum să-ţi verifici singură nivelul de aciditate Cumpără hârtie de turnesol (hârtie de testare a pH-ului) şi verifică nivelul de aciditate din salivă şi urină, la 1-2 ore după masă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel