O româncă a fost arestată la Paris. A încercat să escrocheze un fotbalist. Avea asupra ei sute de mii de euro în bancnote false
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Kindel Media, Pexels
Fotografie de la Kindel Media, Pexels
Bryan Dabo, fost jucător la Montpellier şi Saint Ettiene, în prima ligă franceză, ar fi dejucat o tentativă de escrocherie care l-ar fi putut lăsa fără 180.000 euro. 

Le Parisien scrie că fotbalistul a încercat să le vândă unei românce şi unui italian trei ceasuri de lux. El a vrut ca tranzacţia să fie făcută prin bănci, dar cuplul a refuzat şi a cerut ca achiziţia să se facă cash, la un hotel din capitala Franţei. 

Bryan Dabo a anunţat poliţia, iar astfel a fost descoperită înşelătoria. Românca şi iubitul ei au venit la locul întâlnirii cu o valiză burduşită de bani falşi, dar la suprafaţă se aflau şi 45.000 euro reali. Cei doi au fost arestaţi chiar la ieşirea din hotel. În geantă ar fi avut 800.000 euro în bancnote false. 

Românca, împreună cu iubită ei italian, sunt cunoscuți pentru mai multe escrocherii realizate de-a lungul timpului, iar acest lucru ar urma să le ”ofere” mulți ani de închisoare în continuare.

Băcăuan, reţinut pentru înşelătorie prin metoda Accidentul 

Un bărbat de 32 de ani, din judeţul Bacău, a fost reţinut de poliţiştii vrânceni fiind bănuit că ar fi înşelat o femeie de 90 de ani şi ar fi determinat-o să-i trimită suma de 10.000 de lei, sub pretextul că banii erau necesari pentru operaţia fiicei acesteia, implicată într-un accident rutier, a informat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

"Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Adjud, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Adjud, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune, săvârşită prin metoda ,,Accidentul", şi au reţinut un bărbat de 32 ani, din judeţul Bacău. Din cercetări s-a stabilit faptul că, în prima zi a acestui an, o femeie de 90 de ani a fost apelată pe telefonul fix de o persoană care i-a transmis că fiica sa a fost implicată într-un eveniment rutier în urma căruia a fost grav rănită şi are nevoie de bani", a precizat IPJ Vrancea.

Potrivit poliţiei, bărbatul care a efectuat apelul telefonic este bănuit că ar fi determinat-o pe bătrână să-i trimită, prin intermediul unei terţe persoane, suma de 10.000 de lei, pe care femeia îi avea în locuinţă, cu promisiunea că o va ajuta pe fiica ei cu operaţia necesară.

După apelul telefonic, la locuinţa persoanei s-a prezentat un bărbat, căruia persoană vătămată i-a înmânat suma totală de 10.000 de lei.

Joi seara, după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Vrancea, pe bază de ordonanţă, urmând ca faţă de acesta să fie dispuse măsuri preventive, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel