Data publicării:

O rețetă medievală veche învinge răceala și gripa. Iată cum se prepară

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
O rețetă medievală veche învinge răceala și gripa. Iată cum se prepară. Sursa foto: freepik.com
O rețetă medievală veche învinge răceala și gripa. Iată cum se prepară. Sursa foto: freepik.com

O rețetă străveche, considerată un adevărat antidot, te ajută să învingi rapid răceala și gripa.

Alegeri prezidentiale 2024

Rețetă care este definită ca un remediu medieval are proprietăți curative puternice. Remediul se numește Master Tonic și pentru prepararea lui vei avea nevoie de ingrediente precum oțet de mere, ceapă, usturoi, ardei iute și ghimbir. 

Se știe că, în tradiția populară, ingrediente precum usturoiul și ceapa sunt considerate adevărate medicamente naturale. Definiția medicamentului sugerează că acestea ar trebui luate în caz de nevoie pentru a-și exploata proprietățile și efectele asupra organismului. Chiar și ardeilor iuți și ghimbirului le sunt atribuite proprietăți benefice.  

Sucul de kiwi încetinește îmbătrânirea. O porție pe zi este suficientă

Acestui antidot medieval îi sunt atribuite proprietăți antivirale și antibacteriene. Două lingurițe pe zi ar fi suficiente pentru a ameliora simptomele răcelii, durerilor de gât și gripei. Usturoiul și ceapa sunt descrise ca fiind antibiotice și antiinflamatoare naturale, în timp ce ghimbirul este benefic pentru sistemul imunitar.

Cu toate acestea, nu toate tradițiile consideră usturoiul și ceapa drept ingrediente benefice. În unele școli filozofice de Yoga și Budism, consumul de usturoi și ceapă nu este recomandat, deoarece sunt alimente statice, care pot afecta negativ corpul și mintea și pot împiedica capacitatea de concentrare.

Cele mai bune tipuri de ceai și efectul lor asupra sănătății

Tot în ceea ce privește ardeiul iute, în rețeta Master Tonic, îi sunt evidențiate proprietățile imunostimulante. Rețeta prevede și prezența hreanului, descris ca un antibacterian și antiparazitar natural, util în cazul afecțiunilor respiratorii. Oțetul de mere stă la baza acestui preparat și este definit ca un antioxidant, antibacterian, antifungic și antiinflamator natural.

Iată rețeta Master Tonicu, un „remediu medieval” pentru răceală și gripă, unde se recomanda folosirea ingredientelor bio:

un pahar de ceapă albă tăiată cubulețe,

un pahar de ghimbir proaspăt decojit și dat prin răzătoare,

un pahar de hrean decojit și dat prin răzătoare,

un pahar de ardei iute proaspăt tocat (jalapeno sau cayenne),

un pahar de usturoi tocat,

un litru de oțet de mere organic.

Rețeta sugerează să amesteci ingrediente cu un robot de bucătărie. De asemenea, nu trebuie să atingi cu degetele amestecul obținut, mai ales dacă acesta conține ardei proaspeți  iuți, pentru a evita arsurile pielii.

Proprietățile și beneficiile păstârnacului. Cum să-l consumi pentru cele mai bune rezultate

Toate ingredientele trebuie transferate într-un borcan mare. La final, recipientul trebuie umplut cu oțet de mere. Borcanul închis ermetic se ține într-un loc răcoros și întunecat, timp de două săptămâni. Nu uita să-l agiți o dată pe zi.

După timpul de odihnă, lichidul obținut trebuie filtrat. Acest lichid se numește Master Tonic și se folosește câte două lingurițe o dată sau de două ori pe zi.

Deoarece este un remediu foarte puternic, acesta nu trebuie luat pe stomacul gol. Master Tonic poate provoca greață și  vărsături. Acest articol are un scop informativ. Nu uita să consulți medicul înainte de a consuma acest tonic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel