Data publicării:

O rețetă delicioasă de ghiveci de legume marca Cezar Osiceanu

Autor: Cezar Osiceanu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
arhivă
arhivă

„Lasă-mi toamna pomii verzi” era un șlagăr compus și cântat de Margareta Pâslaru, inspirat de poezia Anei Blandiana, pe care superba mea soție mi l-a pus deunăzi să îl ascult în timp ce ne plimbam în incredibilul decor al pădurii de la Singureni, înconjurați de cerbi, căprioare și mufloni.

În urma discuțiilor cu noua mare doamnă a diabetului din România, dr. Andra Balcangiu-Sorescu, am încercat să fac ceva care să mulțumească pe cât mai mulți gurmanzi mari și mici deopotrivă, ținând cont de situația generală și individuală a românilor noștri angajați în lupta pentru sănătate cu sistemul fast food.

Afară, toamna lungă și frumoasă a creat un pastel incredibil de culori, și asta m-a inspirat să vă ofer un meniu de toamnă cu parfum, culoare și savoare. Așa că hai la treabă!

Avem nevoie de:

două-trei caserole cu limbă de vacă, de preferat, sau de porc

3-4 căpățâni de usturoi5-6 roșii tăiate cuburi mai mari

2-3 fire de praz zdravene, tăiate rondele

3-4 cepe roșii, tăiate rondele

2-3 morcovi serioși, tăiați fâșii

5-6 legături de mărar și pătrunjel proaspete, tocate

3-400 g de măsline

2 lămâi tăiate felii

3 grepfruturi roșii, curățate de coajă și pielițe

1-200 g de afine de pădure

niscaiva capere

mirodenii (curry, busuioc, piper negru măcinat, boia iute)

5-6 ciuperci

2-300 g de fasole galbenă

2 ardei grași verzi și unul kapia, tăiați fâșii

3-4 pahare de vin alb parfumat

Și acum să începem cu un ghiveci de legume à la Cezar. Punem la călit morcovii, punem ceapa și usturoiul peste.

Punem peste ciupercile și amestecăm ușor pentru a evita să se lipească. Punem 2 pahare de vin peste și adăugăm fasolea galbenă și lăsăm la foc mediu să fiarbă. Adăugăm mirodeniile și verdeața și este gata. Iar acum din oală direct în farfurie. Acum să trecem la mâncarea de praz cu măsline a la Cezar!


Începem cu călirea morcovilor, după care punem peste usturoiul și prazul tăiat rondele, amestecând ușor evitând lipirea. Turnăm peste 2 pahare de vin și lăsăm să fiarbă la foc mediu.

 
Punem măsline și felii de lămâie, plus mirodeniile după gust și lăsăm la foc mediu încă 5-6 minute, adăugăm verdeața și este gata. Și din nou din oala direct în farfurie! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel