O primărie din Vâlcea este datoare la lăutari. Instituția a scos la vânzare microbuzele școlare
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
O primărie din județul Vâlcea este datoare la lăutari. A scos la licitaţie autobuzele şcolare pentru a achita datoria.

Primăria comunei Suteşti din județul Vâlcea este executată silit de o trupă de lăutari din Satu Mare care a cântat în urmă cu nouă ani la o sărbătoare a localităţii şi căreia nu i-a fost plătit onorariul.

Pentru a achita datoria, primăria a scos la licitaţie cele două microbuze şcolare din localitate, care transportă circa 140 de elevi, transmite Agerpres.

Primarul localităţii, Alin Dumbravă, a precizat marţi, 3 mai, că datoria iniţială a fost de 25.000 de lei, dar din cauza penalităților prevăzute în contract a ajuns la 520.000 de lei.

Copiii din localitate nu vor mai avea transport spre școală

Primarul a anunțat că nu are soluţii pentru a le asigura elevilor din localitate transportul după ce microbuzele vor fi vândute, astfel că peste 100 de copii nu vor mai avea cu ce să ajungă la școală.

“Avem 140 de copii la şcoala gimnazială din localitate şi probabil că mulţi vor alege să meargă la şcoli din localităţile învecinate unde au transport asigurat. Oamenii au aflat despre această situaţie şi vă daţi seama că sunt foarte revoltaţi, însă nu avem alte posibilităţi să achităm datoria“, a declarat primarul din Suteşti.

“Din păcate, aceasta este realitatea. Este o datorie care în momentul de faţă este de 5,2 miliarde de lei vechi către nişte lăutari din Satu Mare care au cântat la Ziua Comunei în 2013. Au fost aduşi pe un contract cu un onorariu de 25.000 de lei, dar care nu a fost achitat la timp de administraţia de la acea vreme, astfel că s-a ajuns la această sumă foarte mare pentru posibilităţile bugetului local.

Procesul s-a terminat definitiv în 2019 şi s-au mai făcut de atunci anumite plăţi către această trupă, dar nu avem cum să achităm toată datoria. Am încercat să ajungem la o înţelegere şi să plătim eşalonat, dar au spus că vor toţi banii deodată astfel că executorul a scos la licitaţie bunuri ale primăriei – utilaje şi maşini, între care şi cele două microbuze pe care le avem pentru transportul elevilor din localitate“, a declarat primarul din Suteşti, conform Ziarul Unirea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel