Data actualizării:
Data publicării:

Criptomonedele, etapă halucinantă: Musk a publicat o poză cu câinele său. Efectul? Crește Dogecoin

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Economie
WhatsApp
Twitter - Elon Musk
Twitter - Elon Musk

O imagine ce-l arată pe câinele lui Elon Musk a influențat creșterea cryptomonedei Dogecoin. 

O poză a cățelușului celebrului antreprenor Elon Musk a influențat creșterea cryptomonedei Dogecoin. Cățelușul este din rasa Shiba Inu și a făcut furori pe Twitter, scrie Greek Reporter

Dogecoin a folosit la început, în 2013, ca logo reprezentativ, imaginea unui cățel Shiba Inu. În urma imaginii postate de Musk în cursul zilei de luni, valoare monedei virtuale a crescut cu 8 procente, o majorare considerabilă având în vedere elementul de influență. Momentan, moneda are o valoare totală de piață de 31,4 miliarde de dolari. 

Dogecoin nu a fost singura cryptomonedă influențată. Și SHIB, sau Shiba Inu, un proiect asemănător cu Ethereum, a crescut cu 47% în urma aceleiași imagini. 

Ucraina legalizează cryptomonedele

Ucraina este a cincea ţară care a stabilit un set de reguli pentru piaţa criptomonedelor, semn că guvernele lumii realizează că Bitcoinul reprezintă o realitate care va continua să se dezvolte de-a lungul viitorilor ani, relatează Mediafax, care citează CNBC.

Într-un vot aproape unanim, Parlamentul ucrainian a adoptat o lege care legalizează şi reglementează moneda digitală. Proiectul a fost pus în mişcare în 2020, iar acum se îndreaptă către biroul preşedintelui Volodimir Zelenski.                                        

Până astăzi, criptomonedele au existat într-o zonă juridică gri în Ucraina. Cetăţenii puteau cumpăra şi schimba monede virtuale, însă companiile şi exchange-urile cu expunere pe crypto erau atent supravegheate de forţele de ordine.                    

Conform publicaţiei Kyiv Post, autorităţile au ales o abordare ofensivă vis-a-vis de criptomonede, descriindu-le drept o „înşelătorie” şi „confiscând adesea echipamente scumpe fără să ofere vreo justificare” în acest sens. De exemplu, în august, Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) a blocat o reţea de aşa-numite „exchange-uri clandestine de criptomonede” din capitala Kiev. SBU a susţinut că aceste exchange-uri facilitau spălarea de bani şi ofereau anonimitate tranzacţiilor.                           

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel