O plimbare de două minute după cină te poate scuti de diabetul de tip II
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere
Plimbările sunt un mod de a face mișcare care ajută în cazul persoanelor cu afecțiuni metabolice. 

S-a considerat adesea că o plimbare rapidă după cină ajută la digestia unei mese copioase. Acum, oamenii de știință au demonstrat, de fapt, că mersul pe jos timp de doar două minute după masă poate aduce cu sine o serie de beneficii pentru sănătate. O plimbare de intensitate ușoară după masă poate ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate ajuta la prevenirea complicațiilor precum diabetul de tip 2, au descoperit cercetătorii de la Universitatea din Limerick.

Oamenii de știință au sugerat că o plimbare de 15 minute este optimă, dar chiar și „mini plimbările” de două până la cinci minute oferă unele beneficii. Experții au recomandat o scurtă plimbare de 60 până la 90 de minute de la masă.

Ei cred că acesta este cel mai bun moment pentru a minimiza nivelurile mari de zahăr din sânge, deoarece atunci nivelul zahărului din sânge tinde să atingă vârful. În timp, este posibil ca organismul să nu poată scădea eficient glicemia, ceea ce poate duce la diabet de tip 2. Prin urmare, este important să gestionați nivelul zahărului din sânge și să evitați creșterile bruște de zahăr.

Cercetarea, care a fost publicată în revista Sports Medicine, a analizat rezultatele a șapte studii care au comparat efectele statului în picioare față de mersul pe jos și impactul asupra sănătății inimii, inclusiv al insulinei și a nivelurilor de zahăr din sânge. Cercetătorii au descoperit că a sta în picioare după masă este mai bine decât a sta jos, dar o plimbare rapidă a fost cea mai eficientă în reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Citește și: Ai colegi de muncă prietenoşi? Atunci ai şi cele mai mici şanse să te îmbolnăveşti de diabet, susţin cercetătorii

Mersul pe jos poate ajuta la echilibrarea nivelului de glicemie

Când participanții au mers după masă, nivelul zahărului din sânge a fluctuat treptat decât cei care s-au așezat pur și simplu. Pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2 este important să mențină nivelul zahărului din sânge cât mai stabil posibil pentru a gestiona boala și pentru a ajuta la prevenirea problemelor grave de sănătate, cum ar fi bolile de inimă, pierderea vederii și bolile de rinichi.

Diabetul de tip 2 este o afecțiune cronică, dar gestionabilă, cu toate acestea, persoanele afectate sunt mai susceptibile de a dezvolta alte boli mortale sau de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Vorbind cu The Sun, Aidan Buffey, autorul principal al studiului, a sugerat mai multe moduri prin care oamenii pot integra această plimbare suplimentară în viața lor de zi cu zi.

„Aș sugera să rezervați timp în calendarul dvs. de lucru pentru o plimbare – poate ultimele cinci minute ale fiecărei ore. Oamenii ar putea folosi, de asemenea, o aplicație sau un temporizator de telefon care se stinge după un anumit timp de șezut, cum ar fi 20, 30 sau 45 de minute. Să te plimbi la prânz sau să te îndepărtezi de biroul tău și să mănânci în altă parte, la birou sau afară este o altă metodă”, a spus acesta.

Vezi și: Beneficiile consumului de apă cu lămâie între mit și adevăr

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel