O plantă ține păianjenii departe de casă. Insectele vor fugi, iar toate încăperile vor mirosi frumos
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
O plantă ține păianjenii departe de casă. Insectele vor fugi, iar toate încăperile vor mirosi frumos. Sursa foto: freepik.com
O plantă ține păianjenii departe de casă. Insectele vor fugi, iar toate încăperile vor mirosi frumos. Sursa foto: freepik.com
Majoritatea persoanelor aproape că au atacuri de panică, atunci când văd un păiajen în casă.

Pentru a nu ghici în ce colț al casei va apărea un păianjen, trebuie să apelezi la un truc sigur. Nu ai nevoie de otravă și capcane.

În schimb, poți  decora apartamentul cu o floare frumoasă, care va alunga aceste insecte pentru totdeauna.

Oaspeții neinvitați vor părăsi casa vei cultiva un lămâi. Tufișul decorativ de lămâi îți va umple casa cu o aromă plăcută, care nu este pe placul păianjenilor. În plus, o dată pe an vei culege și fructe proaspete.

Mușcata a rămas fără frunze? Iată cum o poți salva

Dacă păianjenii apar într-o anumită cameră, atunci trebuie să pui lămâiul doar în acea încăpere. Dacă insectele apar peste tot, atunci va trebui să ai cel puțin 3 plante pentru ca aroma lor să pătrundă în toată casa, spun grădinarii. 

După cum știm, lămâia este unul dintre cele mai folosite și apreciate fructe citrice atât în bucătărie, cât și în casă. Este bogată în vitaminele C, P și grupul de vitamine B. Lămâia are calități dezinfectante și poate elimina ciupercile si bacteriile. Pentru parfumul său este utilizată, pe scară largă, în industria  parfumurilor și a  produselor cosmetice.

Iată cum poți planta o lămâie pentru a o avea mereu în casă

Mai întâi, ai nevoie de semințele de la aproximativ cincisprezece lămâi. Acestea trebuie să fie întregi și în stare bună. Primul pas este să le pui la înmuiat într-un pahar cu apă pentru a le hidrata. Semințele care sunt uscate trebuie aruncate.

Scoate semințele sănătoase din apă șu pune-le pe un prosop de hârtie, ca să se usuce. Într-un vas adaugă puțin pământ umed și apoi aranjează semințele într-un model circular, astfel încât să acopere toată suprafața solului.

Patru tipuri de îngrășăminte, care sunt interzise pentru o hrăni o orhidee. Planta ta va muri

După ce ai terminat această operațiune, acoperă semințele cu un strat de pietriș și așteaptă două săptămâni. Dacă totul va merge bine, ar trebui să apară primele răsaduri. În acest moment, este timpul să le uzi în fiecare dimineață cu un pulverizator.

Dacă răsadurile sunt prea aproape unul de celălalt, le poți muta în mai multe recipiente. Creșterea răsadurilor nu este foarte rapidă. Va dura 5 luni până când vor atinge o asemenea dimensiune încât să poată fi mutate în ghivece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel