O pisică a fost la un pas să fie eutanasiată pentru că nu făcea la litieră
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
O pisică era cât pe ce să fie eutanasiată pentru că... nu-şi făcea nevoile în litieră. Iată ce a vrut stăpânul să facă!

O pisică în vârstă de 13 ani pe nume Lulu a fost adusă la cabinetul veterinar de către stăpânul ei care a solicitat eutanasierea acesteia invocând faptul că nu mai poate să-și facă necesitățile în litieră. Cu toate acestea, destinul bătrânei pisicuţe a luat o întorsătură neașteptată când medicul veterinar a decis să nu-i pună capăt vieții. Astfel, Lulu a primit o nouă șansă la viață.

În loc să ia măsuri drastice, medicul veterinar a vorbit cu proprietarul și l-a îndemnat să predea pisica în grijă medicilor de la clinică. Primită cu bucurie, pisica a fost transferată către medicul veterinar și apoi preluată de către o organizație dedicată bunăstării animalelor. Această organizație a preluat responsabilitatea pentru îngrijirea lui Lulu pe mai departe.

„Am primit un apel de la un medic veterinar local despre o pisică al cărei proprietar a cerut eutanasierea ei pentru faptul că aceasta nu folosea litiera. După ce a stabilit că animalul este sănătos, veterinarul l-a convins pe proprietar să-i încredinţeze animalul și a solicitat să o luăm noi pe Lulu, ceea ce am și făcut”, a declarat Lynne Meloccaro, directorul executiv al Dutchess County SPCA, pentru revista People.  

După ce a fost supusă unei examinări medicale amănunțite, a ieșit la iveală şi de ce Lulu nu mai folosea litiera: „Motivul pentru care nu folosea litiera era legat de o problemă la vezica urianară. Pisicuţa avea şi nisip la rinichi, dar şi pietre blocat pe pe canalul urinar. Cu toate acestea, am reușit să rezolvăm această problemă printr-o schimbare simplă a regimului alimentar", a explicat medicul veterinar Meloccaro.

După ce felina a fost declarată perfect sănătoasă, organizația i-a găsit rapid un nou stăpân care are grijă de ea și îi oferă toată dragostea şi atenţia pe care o merită orice animăluţ aflat la vârstă înaintată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel