O pisică a fost găsită în viață, printre dărâmături, la 16 zile de la prăbușirea imobilului din Florida
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Petra Bajusová de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Petra Bajusová de la Pixabay
La 16 zile de la prăbușirea imobilului din Florida, o pisică a fost găsită în viață. Binx s-a întors în familie ca un 'miracol'.

Binx locuia cu familia sa, într-un apartament de la etajul nouă al blocului prăbușit în Miami. Vineri, ca un 'miracol', pisica s-a reunit cu familia sa. Voluntarii au găsit felina după 16 zile de la momentul prăbușirii, printre dărâmături. 

Primarul Daniella Levine Cava a declarat într-o conferință de presă că 'după 16 zile lungi și extrem de dificile, sunt fericită că pot să împărtășesc o mică veste bună', potrivit CNN.

Potrivit edilului, unul dintre voluntarii care hrănesc pisicile din zona în care s-a prăbușit imobilul a crezut că a recunoscut-o pe Binx și a dus-o într-un adăpost pentru animale. Acolo, Binx a fost identificată ca aparținând uneia dintre familiile din clădire.

'Mă bucur că acest mic miracol va aduce bucurie în viața unei familii rănite în această teribilă tragedie', a adăugat Daniella Levine Cava. 'Există o mulțime de pisici în zonă și am trimis Departamentul de Servicii pentru Animale pentru a găsi felinele și i-am sprijinit, de asemenea, pe cei care s-au oferit voluntari să hrănească pisicile.'

Bilanțul victimelor a ajuns la 79. Autoritățile nu mai speră să găsească supraviețuitori, după mai bine de două săptămâni. 

Clădirea avea 'daune structuale majore' și 'fisuri'

Clădirea care s-a prăbușit avea 12 etaje și 100 de apartamente. Pe camere de supraveghere se poate observa cum întâi se prăbușește partea centrală a clădirii și apoi una dintre laterale. Un raport referitor la starea imobilului, a cărui faţadă dădea spre ocean, observa încă din 2018 'daune structurale majore', precum şi 'fisuri' în subsolul clădirii, conform unor documente publicate  de primăria din Surfside.

Un alt studiu, din 2020, arăta că imobilul, construit în 1981, suferise o tasare de circa 2 mm pe an între 1993 şi 1999. La imobilul respectiv erau în curs lucrări de reparaţii, mai ales la acoperiş, au indicat mai mulţi responsabili, apreciind însă că este puţin probabil ca acestea să fi fost cauza prăbuşirii.

Cum s-a salvat o femeie în ultima clipă

Femeia a povestit pentru CNN că locuia singură într-un apartament din clădirea din Surfside, Florida și că a reușit  să iasă din bloc chiar înainte ca acesta să se prăbușească. De obicei femeia lua somnifere, dar în acea seară a renunțat la pastile pentru că a doua zi trebuia să se trezească de dimineață. 

Și-a pus pastilele și cardurile de credit în poșetă și a aprins o lumânare lângă o icoană. S-a culcat, dar în jurul orei 1:00 a fost trezită de ceea ce ea a numit-o a fi „o forță rară”. O ușă de la balcon s-ar fi deschis. Femeia a mers în sufragerie pentru a o închide, dar când s-a întors a observat o crăpătură venind din tavan, șerpuind pe perete și deschizându-se rapid. În acea secundă femeia și-a dat seama că ceva este în neregulă.

„Ceva din mine a spus: fugi. Trebuie să fugi pentru a-ți salva viața.”, a povestit Monteagudo. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel