O piesă a lui Hitler, în colecția lui Țiriac
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Colecționar împătimit, Ion Țiriac a reușit să pună mâna pe  o piesă  neașteptată care i-a aparținut lui Adolf Hitler.

Ion Ţiriac şi-a îmbogăţit colecţia de maşini de epocă cu un automobil fabricat pentru armata germană şi condus de Hitler. Maşina de epocă a fost restaurată într-un atelier din Spania de către un mecanic de origine română.

Maşina construită din ordinul lui Hitler pentru armata germană a fost restaurată şi se află acum la loc de cinste printre automobilele de colecţie ale miliardarului român. Este vorba despre maşina condusă de liderul nazist în anul 1939, când a intrat în Polonia. Ion Ţiriac a apelat la serviciile unui atelier din Spania pentru restaurarea maşinii. Automobilul de epocă străluceşte mândru printre celelalte 120 de maşini colecţionate de Ion Ţiriac, potrivit Libertatea.

Citește și: Vezi cum arată tablourile pictate de Hitler. GALERIE FOTO

"La începutul lui 2013, am fost contactat de o firmă din Madrid, pentru a restaura o maşină de epocă. M-am dus imediat la întâlnire, ca să văd lucrarea, iar pentru că am fost singurul care îndeplinea toate condiţiile - adică să fie sudor, vopsitor, tinichigiu şi mecanic de maşini clasice -, am primit lucrarea. Pentru ei era un singur inconvenient, că sunt român", a declarat Emil Alexa, bărbatul care a restaurat maşina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel