O persoană a fost găsită decedată după ce a fost atacată de URS
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O persoană a fost găsită decedată după ce a fost atacată de un urs.

O persoană a fost găsită decedată, într-o casă din pădure, după ce a fost atacată de un urs, informează Salvamont România. Potrivit salvatorilor, primele investigaţii şi leziunile grave suferite arată că decesul s-a produs cu mult timp înaintea sosirii la faţa locului a echipei de salvatori.

"Ieri seara (sâmbătă seara - n.r.) membrii formaţiei Salvamont Dancuras din cadrul Serviciului Public Salvamont Harghita au fost alertaţi să intervină pentru salvarea unei persoane, care, conform primelor notificări, a fost atacată de un urs. Formaţia de prim răspuns alcătuită din opt salvatori montani a ajuns repede la faţa locului, în ciuda terenului accidentat şi greu accesibil, intervenţia fiind foarte dificilă din cauza vremii nefavorabile. În urma căutărilor victima a fost găsită într-o casă din pădure, decedat şi fără să mai răspundă manevrelor de resuscitare.

Conform primelor investigații și pe baza gravității leziunilor suferite, decesul a intervenit cu mai mult timp înaintea sosirii la fața locului al echipei de salvatori. După sosirea echipei de criminalistică trupul neînsuflețit al persoanei a fost coborât și predat autorităților. Membrii echipei Salvamont Dancurás, exprimă sincere condoleanțe familiei îndoliate.", au anunţat duminică, pe Facebook, reprezentanţii Salvamont România.

Doi turişti ucraineni, atacaţi de urs în zona Castelului Peleş 

Doi turişti ucraineni au fost atacaţi, sâmbătă seară, de un urs în zona Castelului Peleş din staţiunea Sinaia, suferind răni prin sfâşiere la nivelul membrelor, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova. Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, spune că cei doi turiști din Ucraina s-au rănit într-un gard în timp ce fugeau de ursoaica venită să își apere puiul.

„Am discutat cu una dintre cele două victime, bărbatul din Ucraina, care a fost rănit la mână. Din discuția pe care am avut-o cu el a reieșit faptul că acesta nu a fost atacat deloc de urs, ci el împreună cu prietena lui se plimbau pe aleea Peleșului seara, au auzit mai multe pocnitori pe care diverși inconștienți le aruncau în zonă, încercând să sperie ursul. Ursul era agitat, era o ursoaică cu pui, și când s-au întâlnit cu ei, la un moment dat în spatele lor a apărut puiul.

Ursoaica s-a speriat când a văzut puiul în spatele oamenilor și a sărit după ei. Au sărit un gard spre aleea Peleșului și s-au rănit, le-a intrat sârma ghimpată, s-au rănit și unul și altul și pur și simplu ursoaica a alergat spre ei, dar a alergat să-și apere puiul”, a declarat Vlad Oprea, la Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel