Data publicării:

O păpuşă Barbie, în costumul tradiţional Catrina, lansată în perspectiva popularei sărbători mexicane Día de Muertos

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp

Compania de jucării Mattel a anunţat marţi lansarea în septembrie a unei păpuşi Barbie care va purta costumul tradiţional Catrina, în perspectiva celebrării tradiţionalei festivităţi mexicane Día de Muertos (Ziua Morţilor) la începutul lunii noiembrie, relatează EFE.

Compania americană precizează într-un comunicat că noua "Day of the Dead Barbie Doll" este machiată ca La Calavera Catrina, personaj feminin cu faţa pictată asemeni unui craniu, creată în 1912 de caricaturistul José Guadalupe Posada şi devenită figură emblematică a sărbătorii Día de Muertos din Mexic.

Ziua Morţilor este o sărbătoare mexicană de origine prehispanică, care cinsteşte memoria celor dispăruţi. În 2003, UNESCO a declarat festivalul indigen Ziua Morţilor din Mexic "Capodopera ce aparţine Patrimoniului Oral şi Intangibil al Umanităţii".

Păpuşa Barbie care o reprezintă pe La Calavera Catrina are o rochie lungă, cu volane decorate cu fluturi, iar pe cap o coroană împletită cu fluturi monarca şi flori galbene de cempasuchil (crăiţe) pentru a omagia simbolurile acestei emblematice sărbători mexicane.

Noua păpuşă va fi disponibilă din 12 septembrie în magazine şi supermarketuri, precum şi pe platformele de vânzare pe internet. Firma americană Mattel caută să rămână prezentă pe piaţa mexicană pentru a face faţă dificultăţilor financiare cu care se confruntă.

Compania Mattel cu sediu în El Segundo (California) se confruntă de mult timp cu dificultăţi financiare, iar anul trecut a anunţat concedierea a 2.200 de angajaţi, reprezentând 22% din forţa de muncă, precum şi închiderea fabricilor sale din Mexic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel