O pălărie purtată de Napoleon care are pe ea ADN-ul împăratului a fost scoasă la licitație
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O pălărie bicorn purtată de Napoleon a fost scoasă la licitație pentru o sumă enormă.

O pălărie purtată de Napoleon Bonaparte și care are inclusiv urme de ADN ale împăratului francez va fi scoasă la licitație în Hong Kong, relatează Reuters.

Pălăria bicorn, cunoscută pentru forma specifică a fost expusă în Hong Kong și va fi mutată la Paris și apoi la Londra. În 27 octombrie urmează să înceapă licitația, scrie digi24.ro. Inițial, ea a fost cumpărată de actualul proprietar de la o casă de licitații mică din Germania. El nu știa că ea a aparținut lui Napoleon - „A fost pur întâmplător”.

Cumpărătorul și-a dat seama că pălăria ar fi putut să aparțină lui Napoleon când a descoperit inscripții și alte caracteristici, iar o investigație a dezvăluit că dimensiunile ei se potriveau perfect cu cele ale altor pălării purtate de Napoleon.

Fire de păr ale lui Napoleon

 

Pălăria a fost testat apoi prin mai mult metode, inclusiv cu un test ADN.

„Patru fire de păr au fost descoperite la o examinare mai apropiată. Două dintre aceste fire au fost testate ADN, iar testul a confirmat markerul genetic al lui Napoleon”.

Prețul estimat al pălărie variază între aproximativ 116.000 de euro și aproximativ 175.000 euro. Alte pălării napoleoniene, au fost vândute chiar și pentru sume de 2,5 milioane de dolari.

Anterior, o altă pălărie despre care se crede că a aparținut împăratului francez a fost scoasă la licitație de Sotheby's, scrie Publika.

Revolverul cu care a fost omorât Billy The Kid, vândut la licitație cu peste 6 milioane de dolari

Revolverul din care a fost tras glonţul care i-a fost fatal lui Billy The Kid, un bandit celebru din perioada Vestului Sălbatic american, a fost vândut cu 6,03 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii organizate la Los Angeles, unde a stabilit un nou record de preţ pentru o armă de foc, informează Agerpres, citând AFP.

Cu un preţ de vânzare estimat iniţial între 2 milioane şi 3 milioane de dolari, acel revolver - un model Colt - i-a aparţinut şerifului Pat Garrett, care l-a urmărit pe celebrul bandit american şi l-a ucis în data de 14 iulie 1881, în New Mexico, au precizat reprezentanţii casei de licitaţii Bonhams. Billy The Kid a murit după ce a fost împuşcat cu un glonţ în zona toracelui, la vârsta de 21 de ani.

Această armă "este un vestigiu ale uneia dintre cele mai legendare poveşti din Far West", au spus organizatorii licitaţiei, potrivit cărora revolverul se află încă "într-o stare foarte bună" de conservare (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel