O "nuntă" de lux organizată pentru doi câini a pus pe jar Indonezia. "Este o sfidare!"
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
captură video
captură video
O nuntă de câini a stârnit controverse, mai ales din cauza costumaţiei celor două animale dar şi a costurilor exorbitante alocate evenimentului.

O nuntă cu fast organizată pentru doi câini a aprins spiritele în Indonezia, ţară unde se ştie că diferenţele între bogaţi şi săraci sunt printre cele mai accentuate din lume, scrie scmp.com. "Regretăm asta şi dorim să ne cerem scuze tuturor celor care iubesc cultura tradiţională javaneză şi tuturor indonezienilor care s-au simţit neajutoraţi şi răniţi. Nu am avut intenţia de a insulta cultura indoneziană şi javaneză", a declarat proprietara femelei, Indira Ratnasari, care, potrivit mass-media locale, lucrează la Preşedinţie.

"Nunta" celor doi câini din rasa Malamut de Alaska, îmbrăcaţi în haine tradiţionale javaneze, a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute într-un centru comercial din capitala Jakarta.

Petrecere de milioane de rupii

Ceremonia ar fi costat 200 de milioane de rupii (13.500 de dolari americani), în condiţiile în care salariul minim în Jakarta este de 4,9 milioane de rupii (327 de dolari) iar mulţi trăiesc sub pragul sărăciei.

Şi pentru că imaginile cu cei doi câini au stârnit revoltă pe reţelele de socializare, proprietarii s-au văzut nevoiţi să organizeze o conferinţă de presă pentru a-şi cere scuze în mod public. "Este o risipă de bani şi o sfidare a lui Dumnezeu. Bunul simţ a dispărut şi a fost călcat în picioare de dorinţa de a-şi etala bogăţia", a reacţionat o persoană pe Twitter. Proprietarii, două femei, "ar fi trebuit să-i ajute pe oamenii aflaţi în nevoie", a remarcat o alta.

În martie, preşedintele indonezian Joko Widodo le-a cerut funcţionarilor publici să facă tot posibilul încât să nu iasă în evidenţă pe reţelele sociale atunci când vine vorba de cumpărături, vacanţe sau proprietăţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel