Data actualizării:
Data publicării:

Ți s-au înroşit ochii? Este o nouă variantă de Covid, care dă conjunctivită

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
O nouă subvariantă a Omicron a ajuns în atenția OMS.

O nouă variantă de Covid-19 care a fost luată în vizor de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ar provoca simptome nemaiîntâlnite până acum în această boală în cazul copiilor, se arată pe Medscape.com.

Varianta este numită „Arcturus”, iar un medic pediatru cunoscut din India spune că vede tot mai mulți copii care au mâncărimi la ochi sau exces de fluide, ceea ce face simptomele să semene cu cele de la conjunctivită sau ochi înroșiți. Arcturus este subvarianta XBB.1.16 a Omicron.

Ce alte probleme mai apar

Pe lângă ce pățesc la ochi, copiii diagnosticați ca fiind infectați cu această nouă variantă de coronavirus fac febră și tușesc, adaugă medicul indian Vipin Vashishtha pe Twitter. Acesta mai spune că cazurile pediatrice de Covid-19 sunt în trend ascendent pentru prima dată în ultimele șase luni.

India are parte de o creștere și a infecțiilor cu adenovirus la copii. Distincția între Covid-19 și adenovirus nu poate fi făcută fără un test, iar părinții indieni preferă să nu-și testeze copiii fiindcă procedura cu bețișor este una inconfortabilă.

India a fost pusă la pământ de Covid-19 în 2021

 

A doua cea mai populată țară a lumii a avut probleme cu Covid-19 în 2021, când sistemul medical a fost pus la pământ de boală și a lăsat oamenii bolnavi pe trotuarele din jurul spitalelor care nu mai aveau capacitate efectivă de tratare. În acel moment s-a vorbit și despre o piață neagră a tuburilor cu oxigen, o resursă prețioasă în lupta cu Covid-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel