O nouă tentativă de fraudă îi vizează pe cei care așteaptă un colet. Ce trebuie să faci pentru a nu pica în plasa răufăcătorilor
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
DNSC atrage atenția asupra tentativei de fraudă care îi vizează pe cei care așteaptă un colet.

Directoratul Național de Securitate Cibernetică - DNSC trage un semnal de alarmă privitor la o nouă strategie de fraudă.

„O nouă tentativă de #phishing exploatează folosirea serviciilor de curierat, care în perioada reducerilor de sezon au o activitate mult mai intensă. Mulți dintre utilziatori se potrivesc pe acest scenariu, pentru că ar trebui să primească un colet.

- Fiți vigilenți și analizați cu atenție informațiile primite, înainte de a face o acțiune ce ar putea duce la infectarea dispozitivului sau la pierderea datelor sensibile!

- Evitați accesarea link-urilor sau atașamentelor din mesaje nesolicitate venite din surse necunoscute.

- Evitați furnizarea de date personale, date financiare sau date de autentificare pe astfel de site-uri și verificați mereu în browser-ul de internet că vă aflați pe site-ul legitim! Analizați cu atenție corectitudinea gramaticală și de exprimare a textului în limba română.

- Verificați de fiecare dată adresa expeditorului din sursa mesajului primit. De multe ori atacatorii maschează numele real.

Intră pe sigurantaonline.ro și află cum te poți proteja de atacatorii care îți vânează datele. Avem și un quiz pentru tine, dacă vrei să îți testezi abilitățile de a detecta și evita astfel de amenințări: https://quiz.sigurantaonline.ro

#SigurantaOnline este o campanie de conștientizare la nivel național, derulată de DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată precum Microsoft Romania, BIT SENTINEL , ATTACK Simulator, ANIS sau Dekeneas“, transmite Directoratul Național de Securitate Cibernetică - DNSC.

Au inventat o țară și au păcălit sute de persoane. Escrocii italieni au strâns sute de mii de euro

Escroci italieni au fost arestaţi după ce au înşelat sute de persoane de la care au obţinut în total 400.000 de euro prin inventarea unei ţări fictive în Antarctica unde persoanelor înşelate li se promiteau mai multe beneficii, relatează dpa.

Poliţia italiană a declarat joi că escrocii au atras persoane susţinând că în această ţară ar exista o cotă redusă de impozitare şi că nu ar fi nevoie de vaccinare obligatorie.

Cazul a ieşit la lumină în aprilie 2021 în urma unui raid al poliţiei în Catanzaro, sudul Italiei, unde anchetatorii au percheziţionat aşa-zisul sediu diplomatic al "Statului Suveran Antarctic St George".

Peste 700 de persoane din Italia au aplicat pentru cetăţenie în ţara inexistentă, plătind între 200 şi 1.000 de euro.

Cei 400.000 de euro strânşi prin înşelăciune au fost "spălaţi" prin intermediul unui cont în Malta.

12 persoane au fost plasate în arest la domiciliu în urma unei operaţiuni pe întreg teritoriul Italiei. Ele sunt acuzate de fraudă, fals în documente şi conspiraţie criminală (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel