O nouă statuie, expusă pe soclul din Piața Presei
Data publicării:
Autor: Stefan Tatiana
WhatsApp
Sculptura “Hidra”, de Costin Ioniță, va fi expusă luni pe soclul din Piața Presei din București, în același loc în care era așezată statuia lui Lenin.
“Hidra” este un proiect de artă contemporană, în care artistul intenționează să ilustreze "totala lipsă de verticalitate şi umanitate a clasei politice româneşti".

Expunerea lucrării pe soclul din Piaţa Presei face parte din seria "Proiect 1990", inaugurată de artista Ioana Ciocan, în ianuarie 2010.

În ultimii ani, Costin Ioniţă s-a îndreptat activitatea artistică în zona publicităţii şi a cinematografiei, dar a participat şi la numeroase expoziiți de sculptură.

"Proiect 1990" presupune o serie de evenimente care au ca scop amplasarea temporară a unor lucrări de artă contemporană pe soclul din Piaţa Presei, rămas liber încă din 1990. Iniţiatorul "Proiect 1990" este Ioana Ciocan, asistent la Universitatea Naţională de Artă din Bucureşti, iar sculptura lui Costin Ioniţă este cea de-a doisprezecea lucrare expusă în cadrul acestei serii.

Printre sculpturile expuse pe soclului din Piața Presei s-a numărat “un pumn-călcâi, în care degetele formează în acelaşi timp un pistol şi un semn al victoriei", după cum explica autoarea operei de artă, Ioana Ciocan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel