O nouă ”provocare” periculoasă în rândul tinerilor: Pulverizarea cu spray cu piper în autobuze
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Jakob Scholz/ Pexels
Fotografie de la Jakob Scholz/ Pexels
Noua ”provocare” în rândul tinerilor care își doresc faimă în mediul virtual pare să fi pus stăpânire în toată Italia: după ce tinerii se urcă într-un autobuz, aceștia pulverizează spray cu piper pe pasageri, filmează și apoi fug.

Pulverizarea de spray cu piper în mijloacele de transport în comun este, mai nou, un fenomen care a luat amploare în toată Italia. Un act de maximă inconștiență care pune în pericol sănătatea oamenilor.

Potrivit unui articol publicat de Il Giornale, grupuri de tineri italieni pulverizează spray cu piper în autobuzele pline cu oameni, după care fug dar nu înainte de a imortaliza momentul cu telefonul pentru a posta ulterior pe rețelele de socializare provocarea dusă la bun sfârșit.

Ultimul episod în ordine cronologică datează de acum câteva zile și a avut loc la Modena. Dar, pe lângă această locație, în ultimele luni au fost semnalate cazuri similare și în alte regiuni ale Italiei precum Toscana și Liguria.

În acest caz concret, un grup de tineri, după ce și-ar fi luat locurile într-un autobuz au început să-i hărțuiască pe ceilalți călători. Aceștia ar fi început să aprindă țigări, sfidând interzicerea fumatului în mijloacele de transport în comun. Înainte de a coborî, tinerii au pulverizat în interiorul autobuzului spray cu piper, în tot acest timp având grijă ca unul dintre ei să filmeze tot incidentul. Doar atenția șoferului, care a deschis imediat ușile, a împiedicat situația să escaladeze. Într-un final tinerii au reușit să scape.

Presa locală relatează că polițiștii fac cercetări pentru a-i identifica pe responsabili, bazându-se pe înregistrările surprinse de camerele de supraveghere plasate în locurile publice. Potrivit sursei citate, acest incident nu ar fi un caz nou, având în vedere că în zona Modena au mai fost raportate.

Episoade similare fuseseră în schimb și în Bologna și în provincia Genova: atacuri pe care tinerii inconștienți le văd cel mai probabil drept adevărate ”provocări”menite să le aducă faima cel puțin în mediul virtual.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel