O nouă problemă pe TikTok. Din cauza unei provocări, tot mai mulți copii înghit bile magnetice
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
tiktok, copii, bile, magnetice, inghitit
tiktok, copii, bile, magnetice, inghitit
O tendință TikTok care implică utilizarea magneților mici ca piercing-uri false pentru limbă a determinat NHS să solicite interzicerea bilelor metalice pe fondul creșterii numărului de oameni care le înghit.

O nouă tendință TikTok care implică utilizarea magneților mici ca piercing-uri false pentru limbă a determinat NHS să solicite interzicerea bilelor metalice pe fondul creșterii numărului de oameni care le înghit. Pe rețeaua de socializare au apărut mai multe clipuri virale cu oameni care își atașează câte două bile magnetice pe ambele părți ale limbii și dau iluzia că e un piercing real.

NHS a tras un semnal de alarmă

Cel puțin 65 de copii au fost internați în spitalele din Anglia pentru operații după înghițirea magneților, ceea ce a condus NHS să lanseze o alertă de siguranță acum câteva zile.

Profesorul Simon Kenny, chirurg pediatru și director clinic național pentru copii și tineri la NHS Anglia, spune că magneții - care sunt vânduți ca jucării creative - să fie interziși.

„Nu este nimic distractiv pentru copii sau părinții lor în ceea ce privește intervenția chirurgicală pentru îndepărtarea magneților care au fost înghițiți și prinși prin diferite părți ale intestinelor. Aș îndemna părinții să fie conștienți de pericolele asociate jucăriilor magnetice, dar în cele din urmă, singurul mod în care putem preveni incidentele viitoare este să oprim vânzarea totală a acestor articole”, a precizat medicul.

Potrivit NHS, a existat o creștere a internărilor în spitale în rândul adolescenților, pe măsură ce aceștia își lansează provocări pe rețeaua TikTok. Spre deosebire de magneții tradiționali, bilele mici, care au mai puțin de 6 mm în diametru, pot fi înghițite cu ușurință.

Caz șocant cu doi gemeni

Gemenii Louie și Jesse Houlden, în vârstă de un an și jumătate, au ingerat mai mulți magneți cumpărați ca jucării pentru frații lor mai mari. Radiografiile au arătat că Louie a înghițit 23 de magneți care s-au lipit într-o buclă în intestinele sale și acesta a necesitat o intervenție chirurgicală de urgență la Addenbrooke’s Hospital, Cambridge.

Jesse a înghițit patru magneți și a avut, de asemenea, nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a le scoate. NHS a cerut oamenilor să nu aștepte simptomele dacă magneții sunt înghițiți și a spus că ar trebui să meargă imediat la spital, precizează ITV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel