O nouă performanţă a elevilor români - 4 medalii de aur şi una de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 17 iul 2022, 23:21
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Elevii români au obţinut patru medalii de aur şi una de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică, organizată online de Elveţia şi care a reunit 369 de concurenţi.

Un alt rezultat excepţional al elevilor români! La Olimpiada Internaţională de Fizică (IPhO2022), echipa României a obţinut un rezultat excepţional, clasându-se pe locul 2 la nivel mondial, fiind de departe cea mai bună echipă din Europa, a anunţat, duminică, pe Facebook, ministrul.

A 52-a Olimpiadă Internaţională de Fizică, organizată online de Elveţia, a reunit 369 de concurenţi

A 52-a Olimpiadă Internaţională de Fizică a fost organizată online de Elveţia şi a reunit 369 de concurenţi. Echipa ţării noastre a fost coordonată de profesor dr. Delia Constanţa Davidescu şi de conferenţiar universitar dr. Adrian Dafinei, participarea României fiind susţinută de Ministerul Educaţiei, împreună cu Societatea Română de Fizică.

Cine sunt excepționalii elevi români

Felicit elevii români care au obţinut acest rezultat excepţional: Vlad Ştefan Oros, elev la Liceul 'Grigore Moisil' Timişoara - medalie de aur, cel mai bun concurent european; Andrei-Darius Dragomir, elev la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti - medalie de aur; Alexandru Momoiu, elev la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti - medalie de aur; Răzvan-Gabriel Marcu, elev la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti - medalie de aur; George-Cristian Ardeleanu, elev la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti - medalie de argint. Încă o dată, felicitări copiilor şi mulţumiri tuturor celor care au contribuit la această performanţă deosebită!, a transmis Cîmpeanu.

Pe echipe, rezultatele IPhO2022 arată astfel: Echipa Chinei a obţinut cinci medalii de aur, echipele României şi Coreei de Sud au obţinut câte patru medalii de aur şi una de argint, iar echipa Statelor Unite ale Americii - trei medalii de aur şi două de argint.

Dintre participanţii din ţările europene, echipa Germaniei a obţinut două medalii de aur, două de argint şi una de bronz, echipele din Bulgaria şi din Ungaria - câte o medalie de aur, echipa Vietnamului a câştigat trei medalii de aur, una de argint şi una de bronz.

Au mai obţinut câte două medalii de aur echipele din Taiwan, Emiratele Arabe Unite şi India. Echipele din Australia, Singapore, Israel, Kazakhstan, Indonezia, Georgia şi Hong Kong şi-au adjudecat câte o medalie de aur, notează Agerpres.

Citește și - România, numărul 1 în Europa şi locul 5 în lume, la Olimpiada Internaţională de Matematică 2022. Cîmpeanu, mesaj la întoarcerea în ţară a lotului campion

Munca, perseverenţa şi talentul, sub o îndrumare de calitate, conduc spre rezultate extraordinare - a fost mesajul transmis, duminică, de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la întoarcerea în ţară a lotului României de Matematică, participant la Olimpiada Internaţională de la Oslo, care a obţinut primul loc în Europa. 

Munca, perseverenţa şi talentul, sub o îndrumare de calitate, conduc spre rezultate extraordinare - a fost mesajul transmis, duminică, de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la întoarcerea în ţară a lotului României de Matematică, participant la Olimpiada Internaţională de la Oslo, care a obţinut primul loc în Europa.

Performanță uimitoare! România, primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial, la Olimpiada Internaţională de Matematică 2022

Astăzi am avut bucuria să întâmpinăm lotul României, participant la a 63-a Olimpiadă Internaţională de Matematică, organizată în format cu prezenţă fizică, la Oslo, Norvegia. Aceşti copii minunaţi au reuşit cea mai bună performanţă românească în Matematică, în secolul XXI, obţinând două medalii de aur şi patru medalii de argint. Graţie unui total de 194 de puncte, echipa României s-a clasat pe locul 5 la nivel mondial (din 104 ţări participante) şi pe primul loc în Europa!, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a felicitat elevii olimpici, dar şi pe profesorii lor

Felicitări medaliaţilor cu aur: Robert Dragomirescu şi David-Andrei Anghel de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti! Felicitări medaliaţilor cu argint: Andrei Moldovan, Vlad-Titus Spătaru, Radu Lecoiu de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti şi Andrei Chiriţă de la Colegiul Naţional de Informatică 'Tudor Vianu' Bucureşti!

Felicitări părinţilor care au încurajat şi susţinut aceste adevărate talente şi profesorilor care au format aceşti copii şi i-au îndrumat pe drumul performanţei! Felicitări coordonatorilor conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti (Leader), Marius Perianu, Colegiul Naţional 'Ion Minulescu' Slatina, jud. Olt (Deputy Leader) şi Lucian Ţurea, Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti (Observator), a transmis Cîmpeanu.

Ministrul a arătat că este datoria autorităţilor să susţină şi să promoveze un sistem de educaţie în care fiecare elev să fie adus la maximul de potenţial

Este o bucurie să văd că, pentru cinci dintre aceşti elevi, rezultatele obţinute în luna mai la a 39-a Olimpiadă Balcanică de Matematică (BMO 2022) au fost confirmate şi îmbunătăţite. Aceşti copii deosebiţi sunt o probă a faptului că munca, perseverenţa şi talentul, sub o îndrumare de calitate, conduc spre rezultate extraordinare!

Această performanţă deosebită reprezintă pentru noi şi o provocare: având în România copii cu un asemenea potenţial, este o datorie pentru noi să promovăm şi să susţinem un sistem de educaţie în care fiecare elev să fie adus la maximul de potenţial şi avem speranţa că vom reuşi, cu multă muncă şi perseverenţă, fiind susţinuţi şi de către cei care sunt capabili de astfel de rezultate! Încă o dată, felicitări copiilor şi mulţumiri tuturor celor care au contribuit la această performanţă!, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu. Vezi știrea inițială aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?