O nouă înşelătorie pe WhatsApp. Poliţia Română, avertisment: Banii nu cad din cer!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Poliţia Română
Facebook Poliţia Română
Poliţia Română avertizează asupra unei noi înşelătorii prin WhatsApp. 

"Nu vă lăsați păcăliți prin această înșelătorie, care circulă prin diverse metode de mesagerie online, folosindu-se mai multe scenarii.

Varianta de față este această „bătrânică”, care are de oferit o avere. Mâine, poate apare un bărbat din Orientul Mijlociu, care deține o avere colosală și ce să vezi, cât ai clipi, te face om!

Tot ce trebuie să faci, și aici trebuie să vă dea și vouă cu virgulă: Doar să trimiți înainte niște bani…

Banii nu cad din cer! Doar în filme!

Blocați numărul de la care ați primit solicitarea de a trimite diverse sume de bani, în schimbul promisiunilor de îmbogățire și sesizați Poliția!", transmite Poliţia Română. 

"Felicitări! Ai câştigat un iPhone13!" Noua țeapă care circulă pe Instagram

Înșelătoriile cu iPhone gratis de pe Instagram conțin, de obicei, o mulțime de utilizatori etichetați. În postare, veți vedea un link care conține multe numere. Odată ce vedeți aceste detalii, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să evitați să dați click pe link sau... să vă amintiți spusele părinților: "nu vorbi cu străinii". În ultima perioadă, foarte mulţi utilizatori de Instagram din întreaga lume au primit un astfel de mesaj prin care sunt anunţaţi că sunt fericiţii câştigători ai unui iPhone 13 gratuit. Odată ce se întâmplă acest lucru, trebuie să luați măsuri suplimentare de siguranță pentru a evita să deveniți victime ale acestor escroci. 

Potrivit unui articol al CNET, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face cu escrocii ce dau iPhone gratis pe Instagram este să evitați interacțiunea cu ei. Iată și alte sfaturi pe care le puteți încerca pentru a nu deveni victima lor:

Controlați utilizatorii de pe Instagram care vă pot trimite mesaje ( Profil > bara de setări > Setări > Mesaje) 

Limitarea etichetării pe IG ( Profil > bara de setări > Setări > Postări > Permite etichete de la oricine/Persoane pe care le urmăriți/Nimeni) 

Private Account (Profil > bara de setări > Setări > Confidențialitate > Cont privat) 

Raportarea unui comentariu rău intenționat sau suspect (secțiunea Comentarii > click pe comentariu > Raportați acest comentariu > Blocare cont)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel