O nouă înșelătorie. Mare atenție cui deschideți ușa în această perioadă. "Aveam bani, luasem pensia înainte cu o zi"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O nouă înșelătorie. Mare atenție cui deschideți ușa în această perioadă. "Aveam bani, luasem pensia înainte cu o zi" / Foto: Pixabay
O nouă înșelătorie. Mare atenție cui deschideți ușa în această perioadă. "Aveam bani, luasem pensia înainte cu o zi" / Foto: Pixabay
Mare atenție cui deschideți ușa în această perioadă. A apărut un nou tip de înșelătorie.

Două femei din Galați au fost prinse de polițiști, fiind suspectate că furau din apartamente. Sub pretextul că vindeau bunuri alimentare, cele două își alegeau victimele și, în timp ce una dintre ele îi atrăgea atenția proprietarului și îl ținea de vorbă, cealaltă intra în casă și căuta bani sau obiecte de valoare, transmite Pro Tv.

Polițiștii susțin că femeile, de 43 și 18 ani, erau însoțite de doi bărbați. Urmăreau posibilele victime, apoi le băteau la ușă sub pretextul că vor să le vândă bunuri alimentare. Mulți oameni s-au lăsați păcăliți și s-au trezit fără banii din casă. 

”Mi-a pus trei, patru pungi pe masă și un crap mare și trei pungi din ăla, de păstrăv. Eu aveam banii, luasem pensia înainte cu o zi și îi aveam în pat, în dormitorul mic, mă uit la bani și am găsit două hârtii de un milion și zic că mi-a luat cinci milioane de aici. Una mă ținea pe mine cu peștele în bucătărie de vorbă și aialaltă a intrat în dormitor, că era ușa deschisă și mi-a luat banii.”, a declarat Ioana, o păgubită.

”A sosit o doamnă blondă la ușă și m-a întrebat dacă cumpăr pește și i-am spus că nu cumpăr pește și am închis ușa. După vreo jumătate de oră a sosit vecina mea la mine și mi-a spus că cine i-a dat drumul la interfon, eu i-am spus că nu și atunci am aflat că i s-a furat o sumă de bani.”, a spus o vecină.

Ce au descoperit polițiștii

Cele două femei au fost prinse de polițiști. Oamenii legii le atrag atenția, în mod special persoanelor în vârstă, să nu se lase păcălite și să nu deschidă ușa persoanelor necunoscute care le propun diverse achiziții pentru că pot deveni ușor victime ale unor astfel de escrocherii.

”La controlul autoturismului au fost descoperite cântare, recipiente de depozitare în care persoanele ar fi transportat pește și 4.000 de lei , bunuri pe care polițiștii le-au ridicat în vederea continuării cercetărilor.”, a declarat Ane-Marie Vrapciu, IPJ Buzău. 

VEZI ȘI: Escrocherie cu o criptomonedă bazată pe un serial Netflix. Creatorii SQUID au furat 2,1 milioane de dolari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel