O nouă dronă a căzut pe teritoriului Republicii Moldova - Foto în articol
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: border.gov.md
Foto: border.gov.md
O nouă dronă a căzut pe teritoriului Republicii Moldova.

Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova anunță că au fost depistate noi fragmente de dronă pe teritoriul țării. Acestea au fost găsite în zona de frontieră moldo-ucraineană, în apropierea localității Etulia - Vlădiceni, raionul Vulcănești.

"Poliția de Frontieră anunță că astăzi, 4 aprilie 2024, în jurul orei 14:15, în apropierea localității Etulia- Vlădiceni, r. Vulcănești, au fost identificate alte fragmente ale unei drone distruse cu inscripția pe aripa - „Герань-2". Fragmentele au fost depistate la aproximativ la 500 metri de linia frontierei moldo-ucrainene.

Autoritățile competente au venit imediat la fața locului, iar accesul în zona unde s-au găsit resturile dronei a fost restricționat. În prezent, resturile de dronă sunt analizate de specialiști care nu au constatat deocamdată riscuri. Pentru a preveni răspândirea informațiilor false și pentru a evita panicarea populației, vă rugăm să rămâneți calmi și să vă informați doar din prima sursă", a precizat Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova pe pagina de Facebook.

Se întâmplă pentru a treia oară în acest an

Aceasta este a treia oară când fragmente de dronă au fost descoperite pe teritoriul Republicii Moldova de la începutul anului 2024. În data de 11 februarie au fost depistate fragmente de dronă Shahed, iar pe 17 februarie – fragmente de dronă „Герань-2”. Ambele cazuri au avut loc în raionul Vulcănești.

Reamintim că astfel de situații au fost și în România. Ultima dată s-a întâmplat pe  28 martie, atunci când o dronă bănuită a fi de natură militară a căzut în Insula Mare, la 8 km de Brăila și 23 de kilometri în interiorul teritoriului românesc. Ulterior s-a descoperit un crater adânc de 4 metri pe locul unde a căzut drona de război. Aparatul ar fi zburat timp de aproximativ 2 ore pe teritoriul României, fără să fi fost detectată de radar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel