Data publicării:

O nouă dispariție misterioasă pe o insulă din Grecia. Este al treilea turist cu care se întâmplă asta în ultima lună

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Încă un turist a dispărut de pe o insulă din Grecia.

O nouă dispariție misterioasă în Grecia. Un nou turist este de negăsit după ce săptămâna trecută un cunoscut prezentator britanic a dispărut de pe insula Symi din Grecia, iar un turist olandez a dispărut zilele trecute de pe insula grecească Samos. De această dată este vorba despre un turist american care a dispărut după ce a plecat singur într-o excursie pe insula Amorgos. Oficialii locali spun că Albert Calibet, în vârstă de 59 de ani, a dispărut marți după-amiază. Prietenul său a raportat că acesta nu s-a mai întors din drumeție, scrie BBC.

Mai multe agenții participă la căutarea acestuia, inclusiv voluntari din paza de coastă și echipe din insulele vecine Paros și Naxos, potrivit radiodifuzorului public grec ERT News. Dispariția sa vine la câteva zile după cadavrul prezentatorului de televiziune britanic Michael Mosley a fost găsit pe insula grecească Symi.

Turistul, căutat și cu drone

Acum forțele de ordine îl caută pe turistul dispărut de pe insula Amorgos atât pe uscat, cât și pe apă, într-o zonă care acoperă aproape un sfert din insulă, a declarat primarul insulei, Eleftherios Karaiskos, pentru ERT. Ei au folosit o dronă pentru a căuta în partea de nord a insulei și încearcă, de asemenea, să urmărească cele două telefoane mobile ale lui Calibet. Apelurile către turistul american - despre care primarul a spus că a mai vizitat insula - au rămas fără răspuns.

Fratele și iubita lui Albert Calibet sunt în drum spre Grecia pentru a ajuta la efortul de căutare, a informat ABC News. Primarul insulei a spus că drumeția în care s-a aventurat turistul american nu a fost deosebit de provocatoare, ceea ce sugerează că americanul ar fi putut să se abată de la ruta planificată.

Filmul dispariției

Albert Calibet, descris ca un ofițer de poliție pensionat din județul Los Angeles, a început o excursie marți dimineață în satul Aegiali, potrivit presei locale. Câteva minute mai târziu se crede că a trimis un mesaj text cu o poză a semnului care arată traseul pe care îl făcea spre Katapola, aproximativ patru ore de mers pe jos.

Aproximativ două ore mai târziu, o localnică a spus că a vorbit cu turistul dispărut după ce acesta a cumpărat băuturi de la un magazin din apropiere. Sofia Liviaki a declarat pentru Mega TV că americanul a băut o băutură răcoritoare, i-a arătat traseul planificat și a luat o sticlă de apă cu el pentru tot restul călătoriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel