O nouă delegație oficială americană a ajuns în Taiwan. China continuă incursiunile cu avioane și nave militare
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
O delegație a Congresului SUA, condusă de senatorul Marsha Blackburn, a ajuns în Taiwan, în timp ce China trimite noi avioane și nave militare dincolo de linia mediană a strâmtorii Taiwan.

Financial Times a declarat duminică (21 august) că o delegație a Congresului este programată să sosească în Taiwan în weekendul următor, marcând cea de-a patra vizită a trimisilor americani în această lună. Joi, TVBS a raportat că cea mai recentă delegație va fi condusă de Marsha Blackburn și va ajunge la bordul unui UC-35A al armatei americane în Taipei, pe aeroportul Songshan.

Blackburn este programată să se întâlnească cu președintele Tsai Ing-wen (蔡英文) și cu alți oficiali guvernamentali vineri (26 august), potrivit CNA. În ceea ce privește sosirea delegației lui Blackburn, Ministerul Afacerilor Externe (MOFA) a spus doar că sunt oaspeți străini care vizitează Taiwanul.

Vizita senatorului marchează a patra călătorie a trimisilor americani în Taiwan din august. Primul a fost turneul președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, care a început pe 2 august, fiind primul purtător de cuvânt al Camerei Reprezentanților care a vizitat țara de la Newt Gingrich, în 1997, conform Taiwan News.

Noi incursiuni ale forțelor militare chineze

Ministerul Apărării Naționale (MND) din Taiwan a urmărit 15 avioane militare chineze și patru nave în jurul insulei începând cu ora 17:00, joi, 25 august.

Dintre cele 15 avioane ale Armatei Populare de Eliberare, cinci au trecut linia mediană în strâmtoarea Taiwan, inclusiv trei avioane de luptă Sukhoi Su-30 și două bombardiere Xian JH-7, potrivit MND. Între timp, patru avioane de luptă Shenyang J-11 au fost monitorizate în colțul de sud-vest al zonei de identificare a apărării aeriene (ADIZ) a Taiwanului.

Ca răspuns, Taiwan a trimis avioane de patrulare de luptă, nave și a folosit sisteme de rachete terestre pentru a urmări avioanele și navele chineze din întreaga țară. Până acum, Beijingul și-a trimis avioanele în ADIZ din Taiwan în fiecare zi a acestei luni.

Din septembrie 2020, China și-a sporit utilizarea tacticilor din zona gri prin trimiterea aeronavelor în zona de identificare a Taiwanului, mai scrie Taiwan News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel