O nouă cometă pe cer. C/2021 A1 (Leonard) ar putea fi văzută cu ochiul liber / FOTO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
O nouă cometă pe cer. C/2021 A1 (Leonard) ar putea fi văzută cu ochiul liber   /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O nouă cometă pe cer. C/2021 A1 (Leonard) ar putea fi văzută cu ochiul liber / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Cometa C/2021 A1 (Leonard) devine tot mai vizibilă pe cerul înstelat.

După ce cometa C/2020 F3 (NEOWISE) a făcut spectacol pe cer în vara anului 2020 (vezi imagini AICI), o nouă cometă, C/2021 A1 (Leonard), are mari șanse să fie la fel de vizibilă pe cer la începutul lunii decembrie. 

Cometa a devenit tot mai vizibilă pe cerul înstelat, însă nu suficient cât să poată fi văzută cu ochiul liber. Despre aceasta a scris Valentin Grigore, președintele Societății Astronomice Române de Meteori, care a postat și o imagine cu cometa:

„Cometa C/2021 A1 (Leonard) a devenit accesibilă în focale mai mici. Cometa crește în strălucire în fiecare noapte, în acest moment, cu magnitudinea de 9.4, fiind cea mai strălucitoare cometă de pe cer. După 4-5 decembrie are mari șanse să devină vizibilă cu ochiul liber pe cerul dimineții. Pe 12 decembrie va trece la cea mai mică distanță de Pământ, dar în acea dată este destul de aproape de Soare pe cer și răsare în zori. Din 13 decembrie va fi imposibil de observat, deoarece răsare puțin înaintea Soarelui, mutându-se apoi în emisfera sudică. Va trece la periheliu pe 3 ianuarie.

Aici este o imagine crop cu cometa înconjurată de galaxiile din Canes Venaticii și Coma Berenices realizată cu Canon 6D + Samyang 135mm pe montură. Stack din 58 cadre de 30 sec. ISO 2500. Zonă suburbană a orașului Târgoviște (M-stirea Dealu), cu cer afectat de poluare luminoasă și pânză de nori fini“, a scris Valentin Grigore pe Facebook.

Cum arată atmosfera planetei VENUS, geamănul malefic al Pământului. NASA, VIDEO pentru misiunea DAVINCI+

Este cunoscut drept geamănul malefic al Pământului și a fost în mare măsură ignorat de NASA în ultimii 30 de ani, deoarece mulți oameni de știință credeau că este o planetă „moartă”, relatează Daily Mail. 

Acum, agenția spațială americană intenționează să trimită două noi sonde de 500 de milioane de dolari către Venus și a distribuit un videoclip fascinant despre ceea ce se va întâmpla când una dintre ele va atinge suprafața la începutul anilor 2030.

Imaginile video distribuite permit spectatorilor să facă o plimbare prin atmosfera planetei pentru a vedea ce experimente științifice se vor efectua de către nava spațială DAVINCI+ în drumul său spre lumea infernală.

La începutul acestui an, Bill Nelson (NASA), a dezvăluit că ambele misiuni pe a doua planetă de la Soare, se vor lansa în următorii 10 ani. Una dintre misiuni, numită VERITAS (Venus Emisivity, Radio Science, InSAR, Topography, and Spectroscopy), va orbita Venus și va cerceta prin norii săi groși pentru a-i cartografia suprafața (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel