O navă port-containere a eșuat în Canalul Suez, la doi ani după blocarea navei Ever Given
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
O navă a eșuat pe Canalul Suez, anunță administratorii căii de navigare.

Patru remorchere care deservesc Canalul Suez acţionează pentru a degaja o navă port-containere eşuată, după ce aceasta s-a defectat pe calea navigabilă duminică, dar nava în cauză nu blochează accesul altora, a transmis Autoritatea Canalului.

George Safwat, purtătorul de cuvânt al Autorităţii, a declarat că MSC ISTANBUL, care navighează sub pavilion liberian, se afla în drum din Malaezia către Portugalia când a eşuat. Un al cincilea remorcher urmează să ia parte la eforturile de repunere a navei pe linia de plutire, a adăugat el.

Safwat a spus că traficul pe calea navigabilă vitală nu a fost afectat de "situaţia de urgenţă". "Toate navele care vin din nord au trecut în mod normal, iar navigaţia din sud a continuat, de asemenea, în mod normal, după ce navele au fost deviate de pe canalul de vest către canalul de est", a spus el. Conform datelor de transport Eikon, nava a eşuat la aproximativ 18:00 ora României, duminică, conform Rador. 

Acum doi ani, canalul a fost blocat timp de șase zile

Canalul Suez este o cale navigabilă importantă care leagă Marea Mediterană de Marea Roșie și permite comerțul între Europa, Asia și Africa. În martie 2021, canalul a fost blocat timp de șase zile de nava cargo Ever Given, care a eșuat din cauza unei furtuni de nisip și a unor erori umane.

Blocajul a afectat lanțurile globale de aprovizionare și a provocat pierderi economice estimate la miliarde de dolari pe zi. După mai multe încercări eșuate de remorcare și dragare, nava a fost eliberată cu ajutorul unor excavatoare și al unui flux mareic favorabil. Autoritățile egiptene au anunțat că vor lărgi și adânci canalul pentru a reduce riscul unui nou blocaj în viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel