O navă iraniană a fost atacată în Marea Roșie
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
O navă militară iraniană a fost atacată în Marea Roșie  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O navă militară iraniană a fost atacată în Marea Roșie / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Nava iraniană Saviz a fost vizată de minele din Marea Roșie, chiar în timp ce marile puteri discută cu Teheranul despre programul nuclear iranian.

O navă de marfă iraniană, considerată a fi o bază pentru Garda Revoluționară paramilitară, ancorată de ani de zile în Marea Roșie în largul Yemenului, a fost atacată. Ministrul iranian de externe a confirmat atacul, spunând că MV Saviz a fost lovită și au fost provocate „daune minore” în jurul orei 6:00 ora locală în Marea Roșie, marți, aproape de țărmul statului Djibouti.

Purtătorul de cuvânt al ministerului de externe, Saeed Khatibzadeh, a declarat că Saviz este o navă non-militară înregistrată formal la Organizația Maritimă Internațională, care acționează ca „stație logistică” a Iranului în Marea Roșie, oferind servicii de combatere a pirateriei.

Atacul a avut loc în timp ce Iranul și puterile mondiale discută la Viena despre faptul că SUA ar putea să adere la acordul nuclear iranian, de unde s-a retras în urmă cu câțiva ani, în timpul administrației Trump-Pence, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel