O monedă este soluția genială cu care puteți rezolva o problemă legată de cuptor. Nimeni nu s-a gândit la asta 
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
O monedă este soluția genială cu care poți rezolva o problemă legată de cuptor. Nimeni nu s-a gândit la asta. Sursa foto: freepik.com
O monedă este soluția genială cu care poți rezolva o problemă legată de cuptor. Nimeni nu s-a gândit la asta. Sursa foto: freepik.com
Este incontestabil: mâncarea gătită în cuptor este foarte gustoasă.

Cu toate acestea, stropii de grăsime, zeama scursă sau alte alimente arse pot fi greu de îndepărtat. Din fericire, nu va trebui să frecați ore întregi cuptorul. Într-adevăr, un simplu obiect de zi cu zi vă  permite să curățați eficient cuptorul, făcându-l ca nou.

Curățarea temeinică a cuptorului este una dintre treburile casnice, pe care o tot  amânăm. Dar situația  este pe cale să se schimbe, datorită acestui obiect banal.  Care este acest obiect care va curăța eficient placa cuptorului?

Ritualul magic pentru arborele banilor: îți va aduce mai mulți bani în casă și vei avea stabilitate financiară

Majoritatea gospodinelor se tem de această sarcină. De fapt, curățarea cuptorului este un adevărat coșmar pentru unele gospodine, deoarece necesită mult timp și efort. Cu toate acestea, pentru a vă ușura această sarcină, există un truc pe cât de simplu, pe atât de eficient, care constă în folosirea unei monede pentru a curăța cuptorul de grăsime arsă.

 

Iată cum se face, pas cu pas

 

Pentru a curăța tava cuptorului de grăsimea arsă cu o monedă, trebuie doar să urmați acești pași. 

Puneți câteva picături de detergent lichid de spălat vase pe tava cuptorului și freacă cu un burete de bucătărie, așa cum faceți ca de obicei. După ce ați îndepărtat cea mai mare parte a stratului ars, vă puteți concentra acum asupra celor mai încăpățânate pete de grăsime arsă.

Frecați ușor petele cu o monedă până când acestea dispar. Aveți grija să nu deteriorați tava, de aceea nu apăsați prea tare moneda. Ultimul pas, este să spălați din nou tava cu detergent lichid pentru vase, apoi clătiți-o și uscați-o cu un prosop curat de bucătărie.

De acum înainte, nu va mai fi nevoie să folosiți substanțe chimice pentru a curăța cuptorul. Pe lângă faptul că conțin substanțe toxice, aceste produse sunt extrem de scumpe. Datorită unei simple monede, veți putea obține un rezultat satisfăcător, economisind timp și energie.

 

Sticla cuptorului este foarte murdară? Curățați-o astfel și grăsimea va dispărea într-o clipă

 

Cuptorul este unul dintre cele mai folosite aparate electrocasnice. Gospodinele gătesc în cuptor mai multe alimente într-un mod mai sănătos și mai delicios. Deoarece este folosit continuu, aveți tendința să uitați să-l curățați corect.

Un cuptor murdar nu este o opțiune sănătoasă, deoarece gătiți alimentele și contaminarea cu resturi de alimente arse se face ușor.

Foarte des se întâmplă să curățați cuptorul în interior, dar să uitați de geamul ușii. Prin urmare, vă dezvăluim cele mai interesante trucuri pentru curățarea corectă a sticlei cuptorului.

Cum să degresați recipientele de ulei: trucul bunicii care funcționează cu adevărat

Curățarea geamului ușii cuptorului nu este o sarcină ușoară, dar este foarte important să mențineți igiena cuptorului.

Geamul cuptorului este alcătuit din mai multe straturi, pentru că trebuie să reziste la temperaturi ridicate și între aceste straturi se acumulează, adesea, murdăria. 

În primul rând, este foarte important să curățați bine fiecare colț și pentru asta va fi necesară dezasamblarea ușii. 

 

Cum se scoate ușa cuptorului?

 

Deschideți cu grijă ușa cuptorului și localizați balamalele. După ce ați localizat balamalele, blocați-le. Verificați dacă sunt blocate și scoateți șuruburile.

În același timp trageți capacul metalic spre dvs. Este timpul să  scoateți geamul ușii interioare și să începeți să o curățați. Odată ce l-ați curățat  complet curat, reintroduceți-l cu grijă înapoi.

 

Cum se curăță sticla cuptorului? 

 

Oțet. Pe piață, există o mare varietate de produse de curățare chimice care vă pot ajuta, deși nu sunt întotdeauna cele mai eficiente. Prin urmare, puteți folosi oțet, care are proprietăți antibacteriene și dezinfectante. Adăugați și bicarbonatul de sodiu pentru o curățare sigură și naturală.

Procedura este următoarea: pregătiți o  soluție de 3/4 părți de apă la 1 de oțet într-un recipient cu pulverizare. Pulverizați lichidul pe suprafața sticlei și pe ușa cuptorului. Lăsați-l să acționeze 20 de minute și apoi îndepărtați-l cu o cârpă umedă.

Deși mirosul de oțet dispare rapid, pentru a preveni apariția mirosurilor neplăcute, este necesar să lăsați ușa cuptorului deschisă câteva minute.

Remedii populare, care elimină umiditatea excesivă din casă: trucul bunicii nu dă greș niciodată

Bicarbonat de sodiu. Pentru a curăța sticla cuptorului puteți folosi și bicarbonat de sodiu, dizolvat în apă. Acesta este un degresant și detartrant puternic și nu dăunează suprafețelor.

Procedura este următoarea: puneți 1/2 cana de bicarbonat de sodiu într-un castron și turnați 2 linguri de apă cald. Amestecul va căpăta o consistență păstoasă.  Aplicați produsul  pe geamul ușii cuptorului, care trebuie curățat, în prealabil, cu o cârpă înmuiată în apă călduță. Această procedură elimină grăsimea încăpățânată. Lăsați amestecul să se odihnească timp de 2 ore, apoi îndepărtați-l cu o cârpă umedă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel