Foto / O maşină din 1957 a ajuns la RAR. Atingea 200 km/h încă de la acea vreme
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Inspectorii Registrului Auto Român Olt au avut parte de o privelişte rară. 

"O frumusețe clasică la RAR Olt: Jaguar XK 140 SE. Fabricat în 1957, acest model era dotat cu un motor pe benzină de 3,4L și dezvolta aproximativ 210 CP. Testele de viteză realizate de piloți profesioniști din acele vremuri au arătat că mașina putea rula cu o viteză maximă de 200 km/h", au scris cei de la Registrul Auto Român pe Facebook. 

1000 de ateliere auto din ţară, verificate de RAR. Ce nereguli s-au găsit: Evitaţi să mergeţi pe recomandarea unui prieten

"Registrul Auto Român este cu ochii pe cei care prestează activităţi de reparaţii auto, însă o fac în afara legii şi în condiţii care nu pot garanta siguranţa lucrărilor de reparaţie. Aproape 1000 de ateliere de reparaţii din toată ţara au fost controlate de inspectorii RAR în ultimele 3 luni, în cadrul unor acţiuni complexe. Sancţiunile au depăşit un milion de lei", se menţionează în comunicat.

Inspectorii RAR au găsit neconformităţi în ceea ce priveşte efectuarea de activităţi de reparaţii fără autorizaţie tehnică, dar şi efectuarea inspecţiei finale care să demonstreze conformitatea lucrărilor de reparaţii (una dintre condiţiile legale privind admiterea şi menţinerea în circulaţie a autovehiculului, ulterior intervenţiei asupra unui autovehicul).

Printre alte neconformităţi descoperite de inspectorii RAR se numără: păstrarea şi respectarea condiţiilor iniţiale de autorizare, precum şi prestatori de servicii care nu au pregătirea necesară de a interveni la sistemele de securitate ale autovehiculului.

Aşadar, RAR atrage atenţia că reparaţiile efectuate în ateliere care nu respectă legea sunt calea cea mai sigură spre riscul de a primi servicii de o calitate îndoielnică.

"Dacă alegeţi să vă reparaţi maşina pe principiul 'ieftin şi rapid', într-o unitate improvizată, reţineţi că nu aveţi cum să verificaţi calitatea reparaţiilor făcute, dar vă scad şi şansele de a putea rezolva pe cale amiabilă eventualele inconveniente cauzate de calitatea slabă a lucrărilor", se menţionează în comunicat. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Maşină furată, cu seria de şasiu modificată, adusă la RAR. Cum şi-au dat seama inspectorii de fals

"Atenție la autovehiculele utilizate pe care le cumpărați, chiar dacă pare că provin de la vânzători de încredere și au dată de fabricație recentă! Sfatul vine de la colegii noștri de la RAR Călărași, care au descoperit în timpul efectuării procedurilor pentru eliberarea CIV un autovehicul susceptibil a fi furat.

Inginerul care desfășura activitatea a intuit că este ceva în neregulă cu mașina, una fabricată în anul 2021, după ce a simțit că textura hârtiei pe care erau tipărite documentele era neconformă cu caracteristicile din țara de proveniență a vehiculului. Verificarea în sistemul EUCARIS a întărit suspiciunea, iar inspectarea amănunțită a confirmat bănuiala colegului nostru: peste seria de șasiu autentică era atașată o plăcuță gravată cu date nereale.

Angajații RAR au sesisat organele de poliție cu privire la situația respectivului vehicul", au scris cei de la RAR pe Facebook. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel