"O mare ofensivă ucraineană", respinsă de Rusia la Donetsk. Aşa anunţă Kremlinul
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Алесь Усцінаў/ Pexels
Fotografie de la Алесь Усцінаў/ Pexels
Ministerul rus al Apărării anunţă respingerea de către forţele armate ruseşti a unei "ofensive de mare amploare" în regiunea Donbas.

"În dimineaţa zilei de 4 iunie, inamicul a lansat o ofensivă de mare amploare în cinci sectoare ale frontului în direcţia sud a regiunii Doneţk", a indicat ministerul într-un comunicat. "Inamicul nu şi-a atins scopul, nu a reuşit", a adăugat textul.

Ucrainenii ar fi folosit pentru această ofensivă şase batalioane mecanizate şi două batalioane de tancuri, anunţă acelaşi minister. Autorităţile de la Kiev nu au făcut nicio declaraţie despre aceste evenimente până acum.

Kievul afirmă de luni de zile că pregăteşte o contraofensivă majoră împotriva forţelor ruseşti. Într-o înregistrare video difuzată duminică, armata ucraineană a părut să cheme soldaţii să păstreze tăcerea şi a declarat că nu va fi niciun anunţ despre începerea acestei ofensive mult aşteptate, scrie Agerpres. 

Putin nu-l vrea pe Macron ca mediator pentru pace în Ucraina: "Nu poate pretinde acest rol"

"Franţa este implicată în conflictul din Ucraina şi nu este o ţară neutră, drept urmare nu poate pretinde la rolul de moderator în cadrul iniţiativelor de pace, reglementarea paşnică a conflictului din Ucraina", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin.

"Nu am văzut şi nici nu am auzit niciun fel de declaraţii oficiale ale preşedintelui Franţei pe această temă, dar, în acest context, Franţa nu poate fi inclusă în rândul statelor neutre, cele care pot pretinde la rolul de moderator, cum ar fi de exemplu Brazilia, China, ţările africane, cum ar fi Vaticanul", a afirmat Peskov, într-un interviu acordat emisiunii "Moscova. Kremlin. Putin" de la postul de televiziune Rossia 1 (VGTRK - Compania publică de radio şi televiziune), un fragment din care a fost postat pe canalul său de Telegram de către jurnalistul Pavel Zarubin.

"Drept urmare, acesta este primul motiv pentru care ei nu pot pretinde la acest statut. Al doilea, în momentul de faţă, Ucraina este, de fapt, un instrument al acestui conflict, conflictul a devenit cu adevărat unul mult mai de amploare, iar Occidentul colectiv, practic, poartă un fel de război combinat împotriva ţării noastre", a adăugat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin.

VEZI AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel