Data publicării:

O mămică a rămas uimită de ce a găsit într-un supermarket / „Nu mai poți verifica prețurile vechi acum“ / Ecologiștii au fost încântați de schimbare / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Freepik
Freepik
O mămică din Australia care de obicei își face cumpărăturile online a rămas uimită de ce a găsit într-un supermarket.

Mămica a doi copii din Canberra, Australia, care de obicei achiziționează produse online, a fost nevoită să meargă la un supermarket local pentru a face cumpărăturile necesare pentru familie, scrie kidspot.

Deoarece nu mai călcase de ceva vreme pragul magazinului, când a ajuns la rafturile de legume, a observat ceva neobișnuit la etichetele produselor. Femeia a rămas confuză când a văzut „noile” etichete digitale

„Acum sunt digitale”, a spus mămica în videoclip, arătând spre punctul albastru de deasupra etichetei. Apoi, ea a apropiat camera telefonului de etichetele digitale, pentru a se observa pixelii pe ecranele acestora.

„Sunt digitale”, a reiterat ea. „Iată unde se duc banii”, a continuat femeia.

Deși Stacie s-a referit la etichete ca fiind „Kindles”, acestea sunt, de fapt, ESL-uri (Electronic Shelf Labels).

Videoclipul a devenit rapid viral, strângând peste 600.000 de vizualizări în trei zile. Mulți au fost șocați de aceste noi etichete, ridicând întrebări cu privire la intențiile supermarketului.

Unii dintre internauții care au comentat la postare au spus că supermarketul folosește aceste noi etichete digitale ca „o modalitate mai ușoară de a ascunde prețul adevărat al produselor”.

„Nu mai poți verifica prețurile vechi acum”, a scris un cumpărător nemulțumit.

Cum au reacționat reprezentanții supermarketului

Un purtător de cuvânt de la Woolworths a combătut rapid toate speculațiile. Acesta a declarat pentru Kidspot că nu este nimic sinistru în ceea ce privește etichetele de preț. Etichetele electronice au fost testate pentru prima dată în anumite magazine Woolies în 2021 și au început să fie lansate în 250 de magazine în 2022.

„Aceste etichete electronice sunt concepute pentru a reduce utilizarea hârtiei, pentru a actualiza cele mai recente prețuri și oferte speciale în timp real, pentru a permite echipei noastre să se concentreze pe deservirea clienților și alimentarea rafturilor”, a spus un purtător de cuvânt.

În ceea ce privește luminile albastre din partea de sus a ecranelor, despre care unii s-au gândit că e posibil să fie „camere”, reprezentantul supermarketului a spus că nu poate fi vorba de așa ceva. Acele puncte sunt de fapt pentru personalul Woolworths care preia comenzi online. Potrivit unui lucrător online de la supermarket, „acesta ajută personalul să localizeze articolele pentru comenzile online”.

Angajații supermarketului au catalogat noile etichete electronice drept „o schimbare de regulă”.

„Vom economisi timp, deoarece aveam trei persoane care imprimau etichete și apoi le puneau prin magazin toată săptămâna”, au transmis aceștia. „Cei trei vor fi acum disponibili să lucreze în magazin și să aibă alte activități.”, se mai arată în mesaj.

„Ca cineva care lucrează cu amănuntul, abia aștept până când aceasta va fi noua normalitate în toate magazinele.”, a zis un angajat.

Alții au subliniat că noile etichete sunt mai prietenoase cu mediul, deoarece nu mai duc la un consum inutil de hârtie. Pe cale de consecință, mai puțini arbori vor fi tăiați.

„Nu mai trebuie să mai tipăriți mii de etichete pe zi”, a spus cineva. "Grozav!" a scris un susținător al noilor etichete digitale. „Este mult mai bine pentru mediu.”, a spus un altul.

„Mai bine pentru mediu, mai puțină cerneală de imprimantă folosită pe etichete de hârtie”, a spus altcineva. 

@hollyprasslerr I feel like I’ve stepped into the matrix #woolworths #newtech #fyp #fypシ #viral #woolies #aussie #news ♬ original sound - Holly Prassler

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel