O mamă și bebelușul ei au fost uciși de un urs grizzly înfometat
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Ursul grizzly care a ucis un profesor canadian și pe fiica ei era rănit și disperat după mâncare, potrivit unei anchete guvernamentale care a concluzionat că atacul tragic nu ar fi putut fi prevenit, transmite The Guardian .

Valerie Theoret, 37 de ani și Adele, în vârstă de 10 luni, au fost ucise în noiembrie de un urs grizzly de sex masculin într-un atac neprovocat în timp ce mergeau aproape de cabana lor din Yukon.

Șeful de conservare al teritoriului, Gordon Hitchcock, a declarat miercuri reporterilor că ursul în vârstă de 18 ani a fost puternic înfometat, cântărind doar 137 kg și lipsit de necesarul de grăsime pentru hibernare. "Acest urs a început să se întoarcă la surse de hrană mai puțin frecvente. El a consumat anterior carne de porc pentru a evita să moară de foame", a spus Hitchcock. "Urșii nu mănâncă de obicei porcine", a spus el.

În urma unui examen s-a stabilit că oasele din toracele porcului au străpuns stomacul ursului, cauzându-i probabil o durere intensă și obligându-l la vânătoare pe măsură ce iarna se apropia.

Atacul a fost imprevizibil

Oficialii cred că ursul a văzut și a urmat urmele lăsate de snowmobilul soțului lui Theoret, Gjermund Roesholt, care era plecat să verifice capcanele plantate în pădure. Ursul se presupune că a ajuns la cabana familiei din apropierea lacului Einarson, o zonă îndepărtată de 400 km de capitala teritoriului Whitehorse. Ursul, probabil le-a surprins afară pe Theoret și fiica ei, care s-au ascuns printre tufișuri. "Atacul a fost apărut brusc. Toate dovezile sugerează că Valerie nu a avut timp să reacționeze", a spus Hitchcock.

Când Roesholt s-a întors la cabană, a împușcat ursul de patru ori, ucigându-l. Curând după aceea, și-a găsit soția și fiica. Autopsia a arătat că cele două au murit aproape instantaneu.

Oficialii au subliniat că atacurile cu urs rămân incredibil de rare.

Vezi și: Canada, scandal de corupție. Guvernul a fost remaniat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel