Data actualizării:
Data publicării:

O mamă din Satu Mare și cei 7 copii ai săi au fost internați în spital, după ce s-au intoxicat cu o substanţă de uz veterinar - Update: S-a deschis dosar penal

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Poliţiştii din judeţul Satu Mare au deschis dosar pentru vătămare corporală în cazul celor şapte copii care au ajuns la spital după ce au fost spălaţi cu soluţie pentru igienizarea oilor, transmite, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ). 

Update

Potrivit sursei citate, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că un bărbat de 42 de ani, soţia sa, de 38 de ani, precum şi cei şapte minori ai acestora, cu vârste cuprinse între 3 şi 12 ani, ar fi utilizat soluţie pentru igienizarea oilor pentru propria igienizare.

'Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă', precizează IPJ. Femeia şi cei şapte copii ai săi au ajuns, vineri, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, după ce s-au intoxicat prin aplicarea externă a soluţiei.

'Azi, 5 ianuarie, s-au prezentat la UPU, intoxicaţi cu o substanţă de uz veterinar prin aplicare externă, o mamă cu 7 copii din mediul rural. După acordarea intervenţiilor de urgenţă, mama în vârsta de 37 ani şi un copil de 11 ani au fost internaţi pe secţia Terapie Intensivă, doi copii în vârstă de 9 şi 15 ani au fost internaţi pe secţia Pediatrie şi patru copii cu vârste de 5 ani, 7 ani şi două gemene de 3 ani au fost transferate la Pediatrie Cluj-Napoca', precizează Spitalul Judeţean Satu Mare. 

Știrea inițială

O mamă şi cei şapte copii ai săi au ajuns, vineri, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, după ce s-au intoxicat prin aplicarea externă a unei substanţe de uz veterinar, transmite unitatea spitalicească.

"Azi, 5 ianuarie, s-au prezentat la UPU, intoxicaţi cu o substanţă de uz veterinar prin aplicare externă, o mamă cu 7 copii din mediul rural.

După acordarea intervenţiilor de urgenţă, mama în vârsta de 37 ani şi un copil de 11 ani au fost internaţi pe secţia Terapie Intensivă, doi copii în vârstă de 9 şi 15 ani au fost internaţi pe secţia Pediatrie şi patru copii cu vârste de 5 ani, 7 ani şi două gemene de 3 ani au fost transferate la Pediatrie Cluj-Napoca", precizează sursa citată. Starea pacienţilor este urmărită de medici.

Citește și - Trei copii din Iași au ajuns la spital, după ce mama lor a dat cu spray de purici în cameră

Amintim faptul că trei frați din Iași au ajuns la spital, după ce mama lor a dat cu spray de purici în cameră. Trei fraţi din Iași, cu vârste cuprinse între 1 şi 9 ani, au fost aduşi la Spitalul pentru Copii "Sf Maria", după ce mama lor a dat cu un spray împotriva puricilor în cameră. Purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii, dr Solange Roşu, a declarat că minorii prezentau intoxicaţie cu insecticid pentru purici.

"La UPU au fost admişi patru fraţi, trei băieţei şi o fetiţă cu vârste de 1 an, 4 ani , 5 ani şi 9 ani, din mediul rural, ei fiind însoţiţi de mamă. Trei dintre copii prezentau semne şi simptome de intoxicaţie cu insecticid organofosforat. Aveau stare generală influenţată, vărsături, pupile miotice după expunerea accidentală în atmosfera din camera în care mama a stropit cu insecticid împotriva puricilor, seara înainte de culcare, fără a face aerisire ulterioară", a declarat dr Solange Roşu.

Citește și - 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel