O locomotivă care transportă îngrășăminte chimice a luat foc la Brazi. Intervenție de urgență
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Incendiu locomotivă. FOTO: ISU Cluj
Incendiu locomotivă. FOTO: ISU Cluj
Incendiu duminică seară la o locomotivă care transporta vagoane pline cu îngrășăminte chimice. 

O locomotivă a luat foc duminică în localitatea prahoveană Brazi. Trenul transportă îngrășăminte chimice, iar pompierii intervin cu mai multe echipaje.

Potrivit reprezentanților ISU Prahova, incendiul a izbucnit în timp ce locomotiva se afla între localitățile Brazi și Crivina.

Locomotiva a fost decuplată de mecanic astfel încât flăcările să nu ajungă la vagoanele care transportă îngrășăminte.

Ulterior, pompierii au stabilit că mecanicul a preîntâmpinat o tragedie deoarece trenul marfar transporta azotat de amoniu. Garnitura are 25 de vagoane.

La fața locului intervin două autospeciale de stingere, o autospeciala cu azot și o ambulanță SMURD.

Nu există informații despre persoane rănite. Din cauza incidentului, trenurile care circulă pe Valea Prahovei între Brașov și București sunt blocate pe traseu, relatează Mediafax. 

Circulația feroviară, blocată pe Valea Prahovei

Circulația feroviară este blocată duminică pe Valea Prahovei din cauza locomotivei care a luat foc în localitatea Brazi. Mai multe trenuri au întârzieri de peste 100 de minute.

Circulația feroviară este blocată pe Valea Prahovei. Sunt afectate șase trenuri care circulă între Brașov, stațiunile montane și București. Garniturile au întârzieri de zeci de minute, cele mai mari fiind de 150 de minute și 170 de minute.

În trenuri sunt în special pasageri care se întorc în capitală după revelion. Au de suferit și călătorii care au legături cu alte trenuri în București.

Potrivit reprezentanților ISU Prahova, incendiul a izbucnit duminică după amiaza în timp ce locomotiva se afla în localitatea Brazi.

Locomotiva a fost decuplată de mecanic astfel încât flăcările să nu ajungă la vagoanele care transportă îngrășăminte chimice.

Ulterior, pompierii au stabilit că mecanicul a preîntâmpinat o tragedie deoarece trenul marfar transporta azotat de amoniu. Garnitura are 25 de vagoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel