O lege a lustraţiei nu-şi mai are rostul, susţine Florin Mihalcea, preşedintele Societăţii Timişoara
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
O lege a lustraţiei nu-şi mai are rostul acum, după 25 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, cu toate că Punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara este invocat adesea,  a declarat miercuri preşedintele Societăţii Timişoara, Florian Mihalcea.

"De fiecare dată când apar convulsii în partide, se arată Punctul 8. Am văzut în PSD, încercând să-l înlăture pe Ion Iliescu, vorbindu-se de Punctul 8 şi de faptul că Ion Iliescu este comunist. Cred că pentru o Lege a lustraţiei nu ne mai putem lupta. Cred că e suficient că a existat o asemenea încercare, că Parlamentul a votat-o de două ori şi cred că lucrurile se pot aşeza fără o astfel de lege, cu toate că în continuare există aceşti 'dinozauri' politici", a spus Mihalcea.

În opinia sa, după 25 de ani, Revoluţia Română "s-a încheiat", pentru că până acum a tot existat un proces revoluţionar cu suişuri şi coborâşuri, cu revolte şi contrarevolte.

Citește și: Klaus Iohannis vrea un muzeu al comunismului: "Voi pleda pentru construire"

"Procesul revoluţionar practic s-a încheiat la 25 de ani, tocmai pentru că acum au avut loc alegerile prezidenţiale, care au arătat că există deja o altă generaţie născută în libertate, care nu are toată încărcătura noastră şi toate complexele pe care noi, vrem sau nu vrem, le avem. Este o altă generaţie, o altă Românie şi cred că lucrurile, de aici mai departe, se pot dezvolta", a adăugat preşedintele Societăţii Timişoara.

Pe 19 martie 2013, Camera Deputaţilor a respins Legea lustraţiei, care limita temporar accesul la unele funcţii şi demnităţi publice pentru persoanele care au făcut parte din structurile de putere ale fostului regim comunist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel