O jurnalistă se face de râs: Pune egal între o boală gravă și lipsa sexului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp

Jurnalista Ioana Popescu se face de râs. Ea le sfătuiește pe femei să facă sex ca să nu ajungă să facă endometrioză, boală care, de fapt, nu are nicio legătură cu viața amoroasă.

"Aviz leneselor, nepasatoarelor in casnicie, asa zis frigidelor (ptr ca nicio femeie nu e frigida...daca stii sa apesi pe butonul care trebuie) si pudibondelor cu sau fara 100 de kg! Pe scurt, puteti sa muriti, daca nu faceti des amor!", a scris Ioana Popescu pe Facebook, distribuind un articol despre o boală gravă de care suferă foarte multe românce. 

Este vorba despre endomtrioză, o afecțiune ginecologică în care celule similare cu cele care se formează în interiorul uterului (celule endometriale) migrează prin trompele uterine și se implantează în afara uterului. Celulele endometriale se desprind și sunt eliminate în fiecare lună în timpul menstruației.

În popor este denumită boala femeilor neiubite, iar doctorul Voicu Simedrea, de la 1st Medical Clinica explică: „Acesta este boala femeilor frumoase, tinere, aflate în primii ani ai fertilității. Nu lipsa de afecțiune generează boala, ci chiar invers, boala are drept consecință invaliditatea sexuală, socială și chiar biologică. Multe dintre pacientele mele cu forme avansate de boală își pierd căsniciile sau/și locurile de muncă și ajung izolate social. Asta este o dramă a noastră, a societății românești, care nu are resorturile instituționale sau civile să se îngrijească de aceste femei care luptă, unele aproape toată viața, cu această cumplită afecțiune".

(w670)

[citeste si]

„Cele mai multe dintre femeile care află că nu pot avea un copil sunt copleșite de o avalanșă de sentimente: furie, negare, vulnerabilitate, culpabilitate, dezamăgire, reprimare etc." completează dr. Vasilescu Mihaela, ginecologie, Hyperclinica Medlife Grivița.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel