O jurnalistă din Rusia se declară rușinată de țara sa
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook - Yevgenia M. Albats
Sursă foto: Facebook - Yevgenia M. Albats
O jurnalistă rusă se declară rușinată de țara sa și spune că nu îi este frică să moară. 

În lumina noii legi draconice anti-presă impusă de Rusia, jurnaliştii încetează să mai raporteze din interiorul Rusiei şi mulţi au părăsit ţara,  inclusiv reporteri internaţionali de la canale precum CNN şi The New York Times.

Dar o jurnalistă rusă, Yevgenia Albats, redactor-șef și CEO al publicației liberale și independente New Times, rămâne în țară. Ea i-a spus duminică, corespondentului șef media al CNN, Brian Stelter, la Reliable Sources, că „nu îi este frică” de represiunea Kremlinului.

Albats rămâne și nu îi este frică

"Nu sunt un martir. Dar simt că cineva trebuie să facă asta", a spus Albats, remarcând că până la 160 dintre "cei mai buni reporteri" au părăsit Rusia.

Albats postează și pe canalul ei de YouTube, despre care Stelter a spus că ar putea fi împotriva noii legi a „știrilor false” și ar putea să o trimită după gratii. Este o jurnalistă cu experiență, dar spune că trebuie să-și facă reportajele în aceste zile într-un mod atent pentru a evita închisoarea. Albats a mai spus că este „prea târziu” pentru ea să se teamă, ea și-a făcut deja publice opiniile în cărți, articole și reviste și este un critic cunoscut al guvernului.

Nu îi este frică să moară

Pot să mă omoare. Nimeni nu mi-a promis că voi trăi pentru totdeauna”, a spus Albats.

Un jurnalist american premiat, Brent Renaud a fost ucis de forțele ruse în orașul ucrainean Irpin, a declarat duminică poliția din Kiev într-o postare de pe rețelele de socializare. Oficialii au spus că acesta a fost împușcat de trupele ruse. Mai mult decât să se teamă pentru viața ei, Albats a spus că îi este rușine de țara ei, mai ales că a crescut vizitând frecvent Ucraina vecină. Este un sentiment împărtășit cu mulți intelectuali din Rusia, a spus ea.

Îmi este rușine că taxele mele se duc spre bombe care ucid oameni în Ucraina. Vreau să îngenunchez și să spun că îmi pare atât de rău. Îmi pare atât de rău că țara mea vă face asta, băieți”, a spus Albats.

Citește și: Rusia ar angaja mercenari din Libia și Serbia ca să îi trimită în Ucraina. Ce salariu le oferă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel