O ieșeancă și-a chemat soțul în judecată pentru a-l putea declara mort. Bărbatul e dispărut de 22 de ani
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de succo de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de succo de la Pixabay
O femeie din Iași și-a chemat soțul în judecată pentru a-l putea declara mort, după 22 de ani în care nu a mai auzit nimic de el. 

Femeia din Iași și-a chemat în judecată soțul pentru a-l declarat oficial decedat, iar judecătorii i-au dat dreptate. Dacă sentința nu va fi atacată cu apel, certificatul de deces va putea fi emis pe 21 august. 

Bărbatul, din comuna ieşeană Voineşti, plecase în Turcia pentru o lună, în 1999. Femeia susține că a vorbit cu soțul ei, pentru ultima dată, pe 18 februarie 1999, când acesta se afla în autocarul cu care trebuia să se întoarcă în țară. De atunci, nu a mai auzit nimic de el. 

Ambasada României la Ankara a informat-o, la solicitarea ei, că nu există nicio evidență privind ieșirea bărbatului din Turcia.

De altfel, în septembrie 2020, Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului Poliţiei Judeţene a înștiințat-o pe Maria P. că dosarul privind dispariția lui Ioan P. a fost trecut în evidența pasivă pentru că au trecut mai bine de 20 de ani de la data dispariției, iar cercetările n-au dus nicăieri, potrivit Adevărul

Femeia a decis să se adreseze instanței pentru a-l declara oficial mort. După un proces de nouă luni, Judecătoria Iași l-a declarat pe Ioan P. decedat în mod oficial în ultima zi a lunii în care s-a mai auzit ceva de el, respectiv pe 28 februarie 1999. 

Legea spune că o persoană poate fi declarată decedată dacă nu s-a mai auzit nimic de ea timp de doi ani. În cazul de față, era vorba de 22 de ani. În România, procedura de 'inviere' în astfel de cazuri e mult mai complicată decât declararea decesului. 

VEZI ȘI: O fată de 16 ani din Botoșani și-a dat părinții în judecată pentru a deveni independentă

India: Un bărbat a fost chemat de primărie să-și ridice certificatul de deces: 'Le-am spus că nu am cum să fiu mort dacă vorbesc cu mine'

Recent, un bărbat indian de 54 de ani a primit cel mai ciudat apel telefonic din viața lui: a fost sunat pe mobil de la primărie și invitat să-și ridice certificatul de deces.

Chandrashekhar Desai, din Manpada in Thane, spune că a fost bolnav de Covid-19 în august 2020 și s-a tratat acasă. În timpul perioadei de izolare a fost sunat o singură dată de autoritățile medicale care l-au întrebat de sănătate. Crede că atunci s-a produs o confuzie și că numele lui a fost trecut pe lista greșită. (Citește mai mult AICI.)

VEZI ȘI: O tânără încearcă de 7 ani să demonstreze fiscului american că este în viață

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel