O fetiţă de doar 9 ani a supravieţuit atacului unei pume
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Nicky Pe, Pexels
Fotografie de la Nicky Pe, Pexels
O fetiţă în vârstă de 9 ani care se afla cu familia într-o excursie cu cortul în statul Washington, nord-vestul Statelor Unite, a supravieţuit atacului unei pume, foarte rar împotriva omului, a declarat unchiul fetiţei, care a lansat o campanie de strângere de fonduri, relatează AFP.

Atacul a avut loc sâmbătă dimineaţă, în momentul în care Lily "campa alături de familia ei" în estul statului, a precizat unchiul ei Alex Mantsevich pe site-ul GoFundMe.

"Transportată cu elicopterul la spital, prezentând numeroase răni în partea superioară a corpului şi la nivelul feţei", ea a suferit numeroase operaţii şi a ieşit luni din comă, "conştientă de ceea ce i s-a întâmplat".

Apelul unchiului ei pentru ajutor financiar, inclusiv pentru cheltuielile legate de sănătate, este însoţit de fotografii cu fetiţa pe patul de spital, cu faţa plină de răni grave.

Din 1924, doar 20 de persoane au fost atacate de pume în acest stat muntos, iar două persoane au murit, notează Agenţia de protecţie a naturii din statul Washington.

Unul dintre purtătorii de cuvânt ai agenţiei a declarat pentru un post de televiziune local că a fost lansată o anchetă pentru a se stabili împrejurările atacului şi că trupul animalului, împuşcat de o persoană prezentă la faţa locului, va fi analizat, în special pentru a se detecta eventuale boli.

Atacurile pumelor, feline extrem de puternice care trăiesc pe continentul american, sunt extrem de rare, însă autorităţile recomandă, dacă un astfel de incident are loc, ca persoanele atacate să încerce "să rămână în picioare şi să riposteze" şi, mai ales, să nu încerce să fugă sau să facă pe mortul, scrie Agerpres.

Copil de 10 ani, arestat, după ce a ameninţat că va ucide mai multe persoane. Poliţia: Comportamentul copilului, dezgustător

Un copil de 10 ani din Florida, SUA, a fost arestat după ce a ameninţat că va ucide mai multe persoane, la doar câteva zile după tragedia din Uvalde, Texas. 

"Comportamentul elevului este dezgustător, mai ales după tragedia din Uvalde", a declarat Carmine Marceno, şeriful din Lee County, locul de origine al elevului. 

"Prioritatea noastră este siguranţa copiilor noştri. Vom impune legea şi ordinea în şcoli. Echipa mea nu a ezitat nicio secundă să investigheze această ameninţare", a mai spus el. 

Conform Newsweek.com, elevul a lansat ameninţările într-un mesaj text. 

"Acum nu e momentul să ne comportăm ca mici delincvenţi. Elevul a făcut o ameninţare falsă, dar suportă consecinţe reale", a mai spus Marceno. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel