O fetiță de 6 ani din Tecuci a sărit de la geamul clasei. Eleva a fost încuiată în clasă din greșeală
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook - Scoala Gimnaziala Elena Doamna Tecuci
Facebook - Scoala Gimnaziala Elena Doamna Tecuci
O elevă de 6 ani a fost încuiată în clasă din greșeală, cea mică sărind de la geam. 

O elevă de 6 ani, de la clasa pregătitoare a Şcolii Gimnaziale "Elena Doamna" din Tecuci, s-a aruncat pe geamul clasei, aflată la etajul 1, după ce învăţătoarea a încuiat-o înăuntru, relatează publicația gălățeană Viața Liberă. Fetița a fost prinsă de un alt cadru didactic, care în acel moment se afla chiar sub geamul de la care sărea eleva. 

"Învăţătoarea s-a ocupat mai mult de unul dintre elevi şi nu a văzut că fetiţa respectivă s-a întors în clasă. Crezând că toţi copiii sunt la rând, doamna a încuiat clasa, aşa cum face de obicei, fără să ştie că a închis-o pe fetiţă înăuntru, şi a plecat să-i conducă pe elevi la poartă. Fetiţa s-a speriat, a deschis fereastra, a pus un scaun şi s-a aruncat în gol. Noroc că a observat-o un alt cadru didactic şi a reuşit să o prindă. În plus, distanţa până la parter nu a fost aşa mare. Incidentul s-a întâmplat ieri (joi, 18 noiembrie - n.r.), iar astăzi (vineri, 19 noiembrie - n.r.), copilul era la şcoală. A suferit o mică lovitură la picior, dar, din fericire, nu a avut nimic grav. Aceasta este concluzia la care au ajuns medicii care au văzut-o la spital", a povestit inspectoarea generală, Gina Brînzan.

Conducerea şcolii a demarat o anchetă, a precizat directoarea unității de învățământ, iar o echipă de inspectori şcolari se află la Tecuci, pentru a investiga exact cum s-au întâmplat lucrurile.

"Nu ştim dacă va fi cazul să sancţionăm învăţătoarea, aşteptăm concluziile anchetei", a precizat inspectoarea generală.

Se pare că învățătoarea implicată în incident nu are abateri disciplinare, conform ISJ Galați. 

Profesoară amenințată cu moartea la Tecuci

Profesoara Florentina Golea din Tecuci le-a predat elevilor ei un curs despre beneficiile vaccinări și a postat ulterior informația pe pagina personală de Facebook. Postarea sa a fost preluată de către Ro Vaccinare, dar apoi s-a dezlănțuit un val de ură împotriva sa, din partea celor care se opun vaccinării.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a confirmat faptul că a avut o discuție cu profesoara respectivă căreia i-a oferit întreg sprijinul instituției pe care o conduce.

„Am avut o discuție cu doamna profesor Florentina Golea căreia i-am spus că o apreciez și are toată admirația mea pentru modul corect în care înțelege să își facă datoria de dascăl. I-am oferit inclusiv inclusiv sprijin și asistență în cazul în care va dori să depună o plângere, însă doamna profesor a avut o atitudine așa cum îmi doresc să aibă toți dascălii din România, motiv pentru care Ministerul Educației o va susține în toate demersurile. De astfel de oameni avem nevoie în educație.

Din fericire sunt mulți colegi ai doamnei Golea care au aceeași abordare și care vor beneficia de recunoașterea Ministerului Educației pentru acest lucru”, a precizat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, într-o intervenție la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel