"După săptămâni de aşteptări tensionate, a avut loc o mică sărbătoare, duminică dimineaţă, la grădina cu panda a Berlin Zoo", au declarat reprezentaţii instituţiei.
Cei doi pui vor fi primii panda născuţi la grădina zoologică din centrul Berlinului în ultimii cinci ani.
"O bătaie de inimă a putut fi observată iniţial la ecograf, urmată la scurt timp de a doua", au adăugat reprezentanţii Zoo Berlin.
Puii măsoară doar 2,5 centimetri lungime în acest moment, însă vor creşte considerabil înainte de naştere.
Experţii din China au sosit duminică pentru a ajuta la pregătiri
Meng Meng a născut ultima dată gemeni în 2019. Ea a fost inseminată artificial în luna martie a acestui an, cu ajutorul expertizei internaţionale, în urma unei observări intense şi a unei pregătiri atente.
Experţii din China au sosit duminică pentru a ajuta la pregătiri. Republica popular Chineză este extrem de implicată în ceea ce privește specia pe care o deține oficial, și pe care o împrumută în acte diplomatice statelor partenere.
"În pofida unor dureri abdominale evidente, Meng Meng a putut fi convinsă să stea în poziţie verticală pentru a accepta gelul rece pentru ultrasunete şi examinarea cu sonda", a declarat Thomas Hildebrandt, şeful programului de reproducere de la Institutul Leibniz.
Medicul veterinar al Grădinii Zoologice din Berlin, Franziska Sutter, a declarat că au avut loc mai multe examinări nereuşite şi a făcut apel la precauţie. "În toiul întregului entuziasm, trebuie să realizăm că acesta este un stadiu foarte incipient al sarcinii şi că o aşa-numită resorbţie - sau moarte - a embrionilor este încă posibilă în acest stadiu", a spus ea, potrivit Agerpres.
Din vara anului 2017, Grădina Zoologică din Berlin găzduiește singurii panda uriași din Germania. Acești urși au devenit un simbol pentru conservarea speciilor mai mult decât aproape orice alt animal. Pe 5 iulie 2017, Grădina Panda a fost deschisă oficial de cancelarul german Angela Merkel și președintele chinez Xi Jinping.
Noua clădire, care combină elemente tradiționale cu arhitectura contemporană, oferă vizitatorilor o privire asupra habitatului natural al urșilor panda. Habitatul de peste 5.000 m² oferă locuitorilor săi adorabili o varietate de opțiuni de joacă și relaxare, în fața vizitatorilor sau departe de privirile publicului. Un pârâu stâncos cu o piscină mică, copaci pentru cățărare, peșteri și leagăne, sunt doar câteva elemente care oferă urșilor panda varietate în viața lor de zi cu zi, conform zoo-berlin.de
Cum și-a monopolizat China animalul național - "Diplomația Panda"
Dacă te uiți la un panda uriaș într-o grădină zoologică din afara Chinei, oriunde în lume, chiar și Germania, aproape sigur aparține Chinei.
Timp de decenii, China și-a folosit mascotele adorabile, care sunt originare din câteva lanțuri muntoase din sudul Chinei, ca parte a strategiei sale unice de "diplomație panda". În 1972, a dăruit doi panda Grădinii Zoologice Naționale din Washington, D.C., pe fondul încălzirii relațiilor dintre cele două țări.
"Este un fruct la îndemână care poate fi folosit pentru a genera bunăvoință între China și oamenii din alte țări", a declarat Benjamin Ho, profesor asistent la programul China de la Școala de Studii Internaționale S. Rajaratnam din Singapore. Un urs panda adăpostit în grădini zoologice străine a rămas simbolul important al cooperării dintre China și țările din întreaga lume. Programul mondial de reproducere a urșilor panda este, de asemenea, comercializat ca o oportunitate comună de cercetare pentru a extinde eforturile de conservare a acestei specii.
Dar în anii 1980, confruntată cu scăderea numărului de urși panda, China a decis să înceteze să mai ofere panda și să înceapă să-i împrumute.
Ca parte a unui program de reproducere în captivitate pentru a crește numărul speciilor vulnerabile, China împrumută urși panda uriași grădinilor zoologice din întreaga lume pe o perioadă limitată de timp, la un preț de până la 1 milion de dolari pe an.
Grădinile zoologice cheltuiesc, de asemenea, sute de mii de dolari pentru a avea grijă de urși, iar unii chiar se îndatorează serios pentru a-i adăposti.
Dar panda născuți în afara Chinei? Cu rare excepții, aparțin și ei Chinei.
Din 1985, China a cerut ca puii de panda împrumutați să fie returnați țării. Grădinile zoologice sunt, de asemenea, obligate să plătească o "taxă pentru copii" de cel puțin 200.000 de dolari pentru fiecare pui, conform Time.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- BANCUL ZILEI: Lecția de Limba Româna
- Mai avem o lună cu Pluto în Capricorn! Fraze cheie pentru fiecare zodie
- Băutura japoneză care îmbunătățește somnul și abilitățile sociale
- Șoferul strivit de un tramvai în București era soțul femeii peste care s-a aruncat benzină în Parlament - surse / update
- Candidatul care ne-ar putea aduce "o surpriză" la alegerile prezidențiale. Bogdan Chirieac, scenariul în care "victoria lui Marcel Ciolacu devine clară"
- Piromanul de la Parlament, declarat „erou național”. Ai grijă ce comentezi pe TikTok pentru că intră pe fir DIICOT! Mircea Toma și Valentin Jucan, reacții
- Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 19 septembrie 2024
- Ambasadorul SUA la Budapesta: Cum e posibil ca țara care s-a ridicat la luptă în 1956 împotriva sovieticilor să facă azi jocurile Rusiei?
- PSD, decizie privind legea care i-ar permite lui Iohannis să candideze la alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024
- Elevii nu își vor mai putea filma profesorii în timpul orelor. Florian Lixandru: Există câteva excepții