Data publicării:

O femeie susține că a aflat cine a fost Jack Spintecătorul. Adevărata identitate a misteriosului criminal în serie și elementele care l-ar fi dat de gol

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
O femeie susține că a descoperit adevărata identitate a celebrului criminal în serie Jack Spintecătorul.

Fosta voluntară de poliție Sarah Bax Horton, al cărei stră-străbunic a fost polițist în ancheta lui Jack Spintecătorul, crede că a găsit dovezi convingătoare care se potrivesc cu descrierile martorilor ale criminalului în serie de la sfârșitul secolului al XIX-lea, conform J Post.

Horton a spus că munca ei de detectiv a condus-o la un bărbat pe nume Hyam Hyams, care locuia în zona în care au fost comise crimele de la Whitechapel. Hyams făcea trabucuri, ceea ce înseamnă că probabil ar fi știut să folosească un cuțit, a spus ea pentru The Telegraph.

Se știe despre Hyams că era epileptic și alcoolic, a stat în aziluri și și-a abuzat soția din paranoia că ea îl înșela. În cele din urmă, a fost arestat după ce și-a atacat soția și pe mama acesteia cu „un satâr”. Starea lui s-a înrăutățit după ce a fost rănit într-un accident care l-a lăsat în imposibilitatea de a lucra.

Totuși, nu sănătatea mintală sau alcoolismul au convins-o pe Horton că Hyams este de fapt Jack Spintecătorul, ci fișele sale medicale.

Cum a fost descris Jack Spintecătorul

„Pentru prima dată în istorie, Jack Spintecătorul poate fi identificat ca Hyam Hyams folosind caracteristici fizice distinctive”, a spus Horton pentru The Telegraph.

Supraviețuitorii care au reușit să scape de Jack Spintecătorul l-au descris ca având un mers neregulat și un braț rigid. Dosarul medical al lui Hyams a arătat o rănire înregistrată la brațul stâng, care l-a lăsat în imposibilitatea de a „îndoi sau întinde” mâna. De asemenea, el nu putea să-și țină genunchiul drept, ceea ce îl făcea să târască piciorul când mergea.

Problemele lui Hyams au coincis, de asemenea, cu crimele lui Jack Spintecătorul.

„Acea agravare s-a potrivit cu violența tot mai mare a crimelor”, a spus Horton pentru The Telegraph. „A fost deosebit de violent după crizele sale severe de epilepsie, ceea ce explică periodicitatea crimelor. În dosare, scria ceea ce au spus martorii oculari – că avea un mers ciudat. Era slab la genunchi și nu își întindea complet picioarele. Când mergea, avea un fel de mers târâit, care era probabil un efect secundar al unor leziuni cerebrale ca urmare a epilepsiei sale”.

Crimele lui Jack Spintecătorul au încetat la sfârșitul anului 1888, cam în aceeași perioadă în care Hyams a fost arestat și considerat un „nebun rătăcitor” de către poliție. A fost încarcerat în azilul de nebuni Colney Hatch din nordul Londrei în 1889 până la moartea sa în 1913.

Potrivit lui Horton, Hyams fusese anterior pe lista potențialilor ucigași, dar „nu fusese niciodată cercetat pe deplin ca suspect”.

Horton a fost atrasă de caz după ce a aflat că stră-străbunicul ei, Harry Garret, fusese sergent la Poliția Metropolitană la secția de pe strada Leman, care a servit drept sediu al anchetei cazului Jack Spintecătorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel