O femeie și doi bărbați, prinși în timp ce furau catalizatorul unei mașini, în București
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (mentatdgt)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (mentatdgt)
O femeie și doi bărbați au fost prinși de polițiștii după ce au furat catalizatorul unei mașini.

O femeie și doi bărbați au fost prinși în flagrant delict vineri de polițiștii din Capitală după ce au furat catalizatorul unei mașini parcate în Sectorul 3.

Potrivit Poliției Capitalei, în luna iunie au fost înregistrate mai multe plângeri cu privire la furtul unor componente auto de la mai multe mașini parcate în Sectorul 1. Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiții ar avea preocupări de natură infracțională pe linia furturilor de catalizatoare.

În urma unor investigații desfășurate de polițiști, doi bărbați și o femeie au fost prinși vineri în flagrant delict, imediat după ce, prin tăiere, au furat catalizatorul unei mașini parcate în Sectorul 3. Aceștia au fost duși la audieri și apoi au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală, scrie Mediafax.

Cercetările sunt continuate de polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Doi tineri, reţinuţi după ce au furat un...miel

La începutul lunii iunie, doi tineri au fost reţinuţi de către poliţiştii din oraşul Dumbrăveni, fiind acuzaţi că l-au tâlhărit pe un cioban din Richiş, de unde au furat un miel, pe care l-au sacrificat, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, conform Agerpres. 

"La data de 7 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Dumbrăveni au reţinut doi bărbaţi în vârstă de 25, respectiv 28 de ani, domiciliaţi în comuna Biertan, cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată. În fapt, cei doi bărbaţi sunt bănuiţi că, în noaptea de 5/6 iunie a.c., ar fi ameninţat cu acte de violenţă un îngrijitor al unei stâne din extravilanul localităţii Richiş şi ar fi sustras un miel pe care, ulterior, l-ar fi sacrificat. Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, la data de 7 iunie a.c., poliţiştii au luat măsura reţinerii celor doi presupuşi autori ai faptei pentru 24 de ore. În cursul acestei zile, persoanele în cauză vor fi prezentate unităţii de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive", se arată în comunicatul IPJ Sibiu.

Conform prevederilor Codului penal, infracţiunea de tâlhărie calificată se pedepseşte cu închisoarea de la 5 la 12 ani.

Au furat o mașină din Brașov, dar ce au descoperit în autoturism i-a determinat să o abandoneze. Au crezut că au dat lovitura

În luna mai, de această dată, doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti, după ce au furat o maşină din parcarea unui centru comercial din Braşov. 

Conform anchetatorilor, bărbatul în vârstă de 40 ani ar fi sustras autoturismul în cauză şi l-ar fi condus pe raza municipiului Braşov, ulterior abandonându-l, iar din interiorul acestuia ar fi sustras suma de aproximativ 140.000 de euro, iar cel în vârstă de 52 ani, din judeţul Braşov, i-ar fi asigurat deplasarea până la locul săvârşirii faptei şi, ulterior, preluarea acestuia de la locul abandonării autovehiculului.

"Poliţiştii au efectuat 8 percheziţii domiciliare în judeţele Braşov şi Brăila, la locuinţele şi sediile profesionale ale persoanelor bănuite de săvârşirea infracţiunilor cercetate, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate mai multe sume de bani, obiecte de vestimentaţie, resturi vegetale, 2 instalaţii artizanale destinate inhalării de substanţe pe cale orală, medii de stocare electronice şi alte mijloace materiale de probă necesare continuării cercetărilor. În baza probatoriului administrat în cauză, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov", a precizat sursa citată.

Activităţile investigative efectuate în cauză au fost realizate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Braşov, cu sprijinul celor de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciului Criminalistic şi cei de la Serviciul de Investigaţii Criminale Brăila, al Poliţiei Aeroportului Otopeni, Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, alături de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Braşov şi Brăila.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel