O femeie și cățelul său, atacați de un câine din rasa Amstaff, pe o stradă din Bârlad. Au intervenit jandarmii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O femeie și cățelul său, atacați de un câine din rasa Amstaff pe o stradă din Bârlad / Foto: Pixabay
O femeie și cățelul său, atacați de un câine din rasa Amstaff pe o stradă din Bârlad / Foto: Pixabay
O femeie și cățelul său au fost atacați de un câine din rasa Amstaff pe o stradă din Bârlad.

O femeie din municipiul Bârlad şi câinele acesteia au fost atacaţi, joi, de un câine din rasa Amstaff. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Vaslui, un echipaj de jandarmerie aflat în misiune de menţinere a ordinii publice pe raza municipiului Bârlad a fost direcţionat către zona Sălii Sporturilor, acolo unde s-a produs incidentul anunţat la numărul de urgenţă 112 de soţul femeii.

„La faţa locului a fost identificat un câine din rasa Amstaff care era agresiv. Jandarmii au reuşit să izoleze patrupedul într-un parc de copii îngrădit din apropiere, astfel încât să nu mai poată ataca alte persoane sau animale şi în continuare au asigurat zona. Din fericire, persoana care a fost atacată nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, însă câinele muşcat a avut nevoie de o vizită la veterinar pentru îngrijiri de specialitate.”, precizează un comunicat de presă transmis, vineri, de IJJ Vaslui.

Stăpânul câinelui nu a putut fi identificat, motiv pentru care, cu sprijinul autorităţilor locale şi al unei firme de ecarisaj, animalul a fost transportat la padocul din municipiul Bârlad, scrie Realitatea.net.

Un copil de nici 2 ani, SFÂȘIAT de câinele familiei

Un copil de nici doi ani a fost sfâșiat de câinele familiei sale, după ce a fost lăsat în grija fraţilor mai mari. Tragicul incident a avut loc săptămâna trecută în Brooklyn, SUA. 

Surse au declarat pentru New York Daily News că tatăl copilului l-a lăsat pe băiat cu cei doi frați mai mari, în vârstă de 11 și 9 ani, în apartamentul aflat la parter, şi a plecat la muncă. În momentul în care câinele a atacat copilul, frații săi au fost atât de speriați, încât au ieșit în stradă pentru a cere ajutorul unui trecător. Acesta a intrat imediat în casă și l-a scos pe micuț. 

Ofițerii de poliție care au ajuns la fața locului au descoperit că cel mic sângera abundent, după ce fusese muşcat de gât şi de umăr. Acesta a fost preluat imediat de o ambulanță, dar, din nefericire, a murit la spitalul Maimonides. Câinele rottweiler a fost transportat ulterior la un adăpost pentru animale. Fratele cel mare al victimei le-a povestit oamenilor legii că animalul l-a atacat anterior și pe el. În acest context, oamenii legii i-au interogat pe părinți pentru a stabili cine este responsabil de moartea copilului. În acest caz, a fost deschisă o anchetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel