O femeie, moartă după ce a fost împinsă în fața metroului, în New York. Caz tras la indigo cu un altul din România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O femeie, moartă după ce a fost împinsă în fața metroului, în New York. Caz tras la indigo cu un altul din România / Foto: Pexels
O femeie, moartă după ce a fost împinsă în fața metroului, în New York. Caz tras la indigo cu un altul din România / Foto: Pexels
O femeie a murit după ce a fost împinsă în fața metroului, în New York. 

Poliția din New York a arestat sâmbătă dimineața un bărbat care ar fi împins o femeie asiatică în fața metroului, a anunțat NYPD într-un comunicat de presă, scrie CNN.

Bărbatul, identificat ca fiind Simon Martial, în vârstă de 61 de ani, a fost acuzat de crimă de gradul doi, a spus NYPD. El s-a predat polițiștilor la mai puțin de o oră după incident și a fost luat în custodie. Poliția a declarat că Michelle Alyssa Go, în vârstă de 40 de ani, a murit după ce a fost împinsă pe șinele trenului care venea din sens opus, în stația de metrou Times Square 42nd Street. Suspectul a fugit apoi de la fața locului, au spus autoritățile.

Incidentul a avut loc în jurul orei 9:40 dimineața, iar ”victima nu pare să aibă vreo legătură cu suspectul”, a declarat comisarul NYPD Keechant Sewell în timpul unei conferințe de presă sâmbătă. O anchetă este în desfășurare, a spus Sewell. 

Bărbatul ar fi încercat să împingă și o altă femeie

Suspectul are antecedente penale și trei ”întâlniri tulburate din punct de vedere emoțional”, a spus adjunctul șefului NYPD, Jason Wilcox. Cu câteva minute înainte ca suspectul să o împingă pe femeie pe șine, se apropiase de o altă femeie care mai târziu i-a spus poliției că simțea că va fi împinsă și a plecat, a spus Wilcox.

”Astăzi, o femeie a intrat în stația de metrou, ca orice new-yorkez, doar încercând să ajungă acolo unde trebuia”, a declarat primarul orașului New York, Eric Adams, într-o declarație pe Twitter.

„New-yorkezii merită să se simtă în siguranță în timp ce călătoresc cu transportul în comun. Acesta este motivul pentru care am fost alături de guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, pentru a anunța echipele de asistență pentru Opțiuni sigure. Oferim mai multe resurse de aplicare a legii și servicii de sănătate mintală pentru a preveni problemele înainte ca acestea să apară”, a adăugat primarul.

Un accident asemănător la metrou s-a petrecut la sfârșitul săptămânii în Bruxelles. Un tânăr a împins o femeie în fața metroului din Bruxelles, stația Rogier din capitala Belgiei. Întâmplarea nu a devenit o tragedie datorită atenției conductorului. Din fericire, garnitura de metrou a fost oprită de conductor exact înainte ca femeia să fie lovită pe șine. Aceasta a fost ajutată apoi să se ridice pe peron de celelalte persoane din stația de metrou.  

Caz tras la indigo în România

O crimă similară îngrozea România în urmă cu 5 ani. Magdalena Șerban a împins în fața metroului o tânără de 25 de ani. Aceasta a murit. Expertizele psihiatrice au arătat că femeia avea discernământ în momentul în care a comis faptele, astfel că a putut răspunde penal în faţa legii.

De altfel, chiar înainte de acest gest, Magdalena Șerban a mai încercat să împingă o altă tânără în fața metroului, în stația Costin Georgian. Femeia a fost condamnată ulterior la închisoare pe viață.

VEZI ȘI: BOMBĂ despre Magdalena Șerban, „ucigașa de la metrou”, după trei ani. Se întâmplă ACUM!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel